לימור וינשטיין

לימור וינשטיין – הגרסה הטובה ביותר שלה

לימור וינשטיין, פסיכולוגית, פסיכותרפיסטית ומומחית בינלאומית לטיפול בהפרעות אכילה, הקימה לפני שנתיים אתWellness Partners  Bespoke, מרכז טיפולים יוקרתי במרכז ניו יורק. אחרי שסבלה בעצמה מאנורקסיה ובולימיה וחקרה את השלבים שסייעו לה להחלים, פיתחה שיטה ייחודית לאימון וליווי מתבגרים והורים. “רציתי לעזור לאנשים להיות במקום יותר טוב בחיים שלהם”

לימור וינשטיין היא פסיכותרפיסטית ומומחית לטיפול בהפרעות אכילה. היא בוגרת לימודי פסיכולוגיה באוניברסיטת קולומביה ובעלת מאסטר בייעוץ וטיפול בבריאות נפשית. בנוסף, היא בוגרת לימודי CBT ו-DBT וכלים טיפוליים נוספים. היא נמצאת בשלבים האחרונים של לימודי הדוקטורט שלה.

בשנים האחרונות, כשהיא מתבססת בין היתר על חוויות חייה ועל מחקרים אקדמיים שערכה בתחום, פיתחה לימור את שיטת “קארמה”, באמצעותה מלווים לימור וצוותWellness Partners  Bespoke, המרכז שהקימה במרכז ניו יורק, מאות נשים, גברים, הורים ובני נוער המתמודדים עם משברים רגשיים והפרעות אכילה. את השיטה היא חוקרת כבר למעלה מעשור כחלק מהדוקטורט שלה.

איך הכל התחיל?

נולדתי בשכונת יפו ד’. מגיל אפס ועד גיל שתים-עשרה, חייתי בבית מלא בקשיים ובעוני. אבא שלי היה בכלא והתעלל באמי עד שבסופו של דבר, החליטה הרווחה להוציא אותנו מהבית. כל אחת מאיתנו, שלוש אחיות, הופנתה למשפחה אחרת. אחי, בן 10 אז, נותר לבדו בבית. המצב הזה הוביל אותי בסופו של דבר לחלות באנורקסיה. הייתי בת 14 וסבלתי מהפרעת אכילה קשה. סבלתי מבעיות בלב, אושפזתי בבית החולים. רציתי רק להיעלם מהעולם, הייתי כל כך אומללה”, היא מספרת.

“זוכרת את עצמי כותבת ביומן שלי איך אני רוצה למות, כך עד הצבא. לא היו לי נעורים. הייתי שנה וחצי אנורקסית. בהמשך, במשך עשר שנים, סבלתי מבולימיה. עברתי טראומות נוספות וחוויתי גם פגיעה מינית”.

בצבא שירתה כמפקדת של נערי מכ”מ. “אלו היו חיילים ממשפחות מצוקה, בדומה למשפחה שאני הגעתי ממנה. אבל למרות הרקע שלי, ידעתי מגיל קטן שלא אהיה במקום של אמא שלי, שאני אצא מהעוני, אתפתח ושיהיו לי ילדים שיישארו איתי”, מספרת לימור, שהיום היא אמא לשלוש בנות, בנות 17,15 ו-12. 

“הדבר שעזר לי להתגבר לבסוף על הפרעות האכילה היו הלימודים, ההסתכלות החדשה והאוהבת על עצמי והרצון לסייע לאחרים”, היא אומרת, “רציתי ללמוד איך לעזור לאנשים אחרים. היה חשוב לי, ועדיין חשוב לי, לספר את הסיפור שלי ואיך יצאתי מזה. ידעתי שזו דרך שאני רוצה לעשות כדי להתקדם. בנוסף ללימודים, בגיל 21 הכרתי את מי שהיה בעלי עד לא מזמן. הפכתי לאמא לשלוש בנות, סיימתי תואר בפסיכולוגיה ולאחר מכן התקבלתי לקולומביה לתואר שני משולב עם דוקטורט”.

“בן הזוג שלי נתן לי בטחון להמשיך בדרך, להתקדם”, היא מספרת. “הוא נתן לי את הקרקע ללכת ולעשות מה שאני רוצה. איזושהי יציבות כזאת שהייתי צריכה, למצוא בית, למצוא את הכיוון שלי”.

השאלה איך אוכל להיות עצמאית באופן כלכלית ליוותה ומלווה אותי בהתפתחות שלי והיא ערך משמעותי עבורי”, היא מוסיפה, “לכן היה לי חשוב להקים מיזם משלי”.  

“את Bespoke פתחתי יום לפני שהתחיל הסגר הראשון בארה”ב. לא נתתי לפחד לעצור אותי, למרות הסגר, למרות האילוצים, ידעתי שאני פותחת את המקום. רציתי לעזור לאחרים, רציתי לפתח את העשייה שלי ורציתי עצמאות כלכלית”.

Bespoke הוא מרכז אליו מגיעים בני נוער, הורים, מאמנים ומטפלים ללמוד את השיטה הייחודית שפיתחה ולעבור תהליכי טיפול וייעוץ. “זהו המרכז הראשון במנהטן לנוער ולמשפחות, באזור הכי יוקרתי בעיר. זה בית חם ואוהב. יש לנו חדרי טיפולים, חדר יוגה, רופאה שמלווה את מי שמגיע אלינו, פסיכולוגים ותזונאית. צוות מדהים של אנשים”.

לימור וינשטיין

ספרי קצת על הפיתוח של קארמה – שיטת האימון שלך?

“רציתי ליצור מדריך שיכול לעזור לאנשים להתמודד עם האתגרים שהחיים מביאים איתם ועם הפרעות האכילה בפרט. יש פה נושא שמאד מתקשר לנשים, אבל אנחנו רואים עלייה בהפרעות האכילה גם אצל נערים וגברים

לנשים שסובלות מהפרעות האכילה, יש חשיבה שלילית כלפי עצמן, החברה יוצרת גם דימוי מסוים. אני לומדת להסתכל על עצמי כאובייקט מיני שהוא מנוצל, הגוף שלי הוא בעצם משהו ששופטים אותו כל הזמן”, היא מסבירה.

“לקח לי הרבה שנים להבין מה עברתי. בתהליך הזה היו כמה שלבים מאד חשובים שהיום הם הבסיס לכלי האימון והטיפול שאני מציעה, קארמה. אנחנו מלווים את המטופלים שלנו בחמישה שלבים – מודעות, קבלה, שחרור של העבר, משמעות בחיים ופיתוח הזהות העצמית – להבין מי אני ולהיות אני”. 

אני מדמה את השלבים האלו לארון מבולגן, עמוס בבגדים וחפצים, שאלו הקולות בראש, הפחדים, הדברים שרצים בפנים. ממול, אני רואה ארון מסודר, שמייצג את הסדר, הבהירות, ההכרות עם עצמנו, שמאפשרים להתנהל בחיים בדרך חדשה.

התוכנית שפיתחה לימור מועברת היום בתוך המרכז על ידי הצוות שלה, שמונה 15 אנשים. “אני מאמנת בשנתיים האחרונות גם מאמנים ומטפלים איך להפוך למנטורים המתמחים בשיטה. בנוסף, מכשירה אימהות להכיר ולעבוד עם השיטה. יש מתבגרים שעברו את התהליך איתי והיום הם עוזרים לאנשים אחרים. אני מאמנת אנשי מקצוע, הורים ומתבגרים שנעשים השגרירים של השיטה הזו Bespoke Ambassadors.

מה קיים בתוכך, בגרעין שלך, שמסייע לך בהתפתחות המקצועית והאישית שלך?

קודם כל, להיות מפוקסת על המטרות שלי. בנוסף לכל מה שעברתי, אובחנתי בגיל 22 עם הפרעות קשב וריכוז. אנשים שעוברים טראומה סובלים מבלגן במוח, הייתי חייבת לארגן את מה שקורה מבפנים כדי שאוכל להיות מפוקסת מבחוץ. כשעברתי את התהליך הזה, הבנתי שמשהו קורה ושיש דברים שאני רוצה ליצור ולעשות, רציתי לעזור לאנשים להיות במקום יותר טוב בחיים ולהיות הגרסה הטובה ביותר שלהם”.  

שאלתי את עצמי מה עוצר אותי מלהשיג את המטרות שלי, עבדתי על שחרור החסמים ורציתי להגיע למטרה שלי. העבר שלי ומה שעברתי, גרמו לי להבין שגם אם אני נכשלת בניסיונות שלי, אני מתקדמת ואני בסדר. אני צריכה לאתגר את עצמי ולהציב מטרות. אלו הדברים שמניעים אותי כל הזמן ללמוד, להתפתח, לספר את הסיפור האישי שלי ולהמשיך לצמוח”.

לאתר של Bespoke:

https://www.bespokewellnesspartners.com

אופירה עזריאלי
המגזין

אופירה עזריאלי – פירורים של זיכרון ויסודות של הנצחה

במשך 20 שנה הייתה אופירה עזריאלי בעלת משרד יחסי ציבור מהמובילים בישראל. ספרה “פירורים של חום” היה יריית הפתיחה לפעילות בתחום הנצחת השואה. “עבורי, הנצחת השואה והעברת המסר שחייבים להעלות את הנושא לשיח בכל פעם מחדש, היא שליחות חיי”

קראי עוד »
נאוה ריץ בוגארט
המגזין

נאוה ריץ בוגארט – סלף מייד פרינסס

“הכל התחיל עם קרוליין”, ספרה האוטוביוגרפי של נאוה ריץ בוגארט, מציג את סיפורה של נסיכה בזכות עצמה, כזו שיודעת כבר מילדות לפתח אומץ ונחישות, לנצל הזדמנויות כדי לשרוד ולהמשיך בחייה, לדבוק בבחירות שייטיבו איתה וגם ללמוד מטעויות. למגזין היא מספרת על הילדה שהייתה, אשת העסקים שצמחה ממנה והמנהיגה שהתגלתה בתוך שתיהן.

קראי עוד »
גוסטי יהושע ברוורמן
המגזין

גוסטי יהושע ברוורמן – פורצת דרך

גוסטי יהושע ברוורמן, חברת הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית וראשת המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות, מגיעה לבמה המרכזית של כנס “נשים מובילות עתיד חדש” כדי לספר על הדרך שלה וגם על שיתופי הפעולה שהיא רוצה ליזום במסגרת תפקידה. “נשים פורצות דרך בכל העולמות, גם הפוליטי שבו אני נמצאת, גם הערכי שבחרתי להיות בו וגם לטובת הדור הבא. המסר הזה חשוב לי”

קראי עוד »
גלית טוקר
המגזין

גלית טוקר – מסובבת את גלגלי החיים

ההתפתחות המקצועית של גלית טוקר, עורכת דין ומומחית להשקעות בנדל”ן, מוכיחה איך נחישות, תשוקה ללימודים ומודעות לעצמאות כלכלית יכולים לשנות את התנאים ולהפוך אמא בת 20 ליזמית שלא מפסיקה לצמוח ולגדול בזכות עצמה, גם שנים אחר כך.

קראי עוד »
חגית זיו
המגזין

חגית זיו – “לתת זה לקבל”

את הכתבה על חגית זיו, סמנכ”לית אסטרטגיה ותקשורת שיווקית של אורקה ואחת הדמויות שהכי מזוהות עם הארגון, היה לי חשוב לכתוב בעצמי על מנת שתכירו את העוצמות המיוחדות שיש בה. חגית, המתגוררת בטורונטו, מלווה אותי בשנים האחרונות עוד מהימים שאורקה הייתה רעיון בלבד. יצאנו לדרך ביחד. היום, היא שותפה מלאה להפיכת הארגון שלנו לרשת הנשית העסקית הגדולה ביותר בעולם לנשים ישראליות מכל רחבי הגלובוס.
כל מי שמכיר אותה מעיד עליה שהיא יצירתית, מוכשרת, נדיבה, חכמה, בעלת תובנות עמוקות ובוחרת להסתכל תמיד על הצדדים החיוביים בכל סיטואציה. מעטים מכירים את הסיפור האישי שמסתתר מאחורי החיוך הנצחי שלה.

קראי עוד »