אורנה צח

אורנה צח – לא בוחרת באוטומט

כשהייתה אמא צעירה, פגשה אורנה צח-גלרט, רואת חשבון בכירה ובעלת משרד רו”ח וחברה לייעוץ ולייצוג בתחומי הביטוח הלאומי, את הסטרס שיוצר חוסר הבהירות הטמון במושגים הקשורים לביטוח הלאומי ובדרכי הפעולה שלו. מאז, התמחתה ויצרה גישה משלה המשלבת בין הייצוג בביטוח הלאומי לליווי הוליסטי ורגשי, גם עבור מי שנמצאים מעבר לים.

בשנת 1989 ואחרי לידה, בדקה רו”ח אורנה צח-גלרט, את התשלומים שקיבלה במסגרת דמי הלידה והתקשרה לפקידה בסניף הביטוח הלאומי בעירה. הטלפון ההוא, יחד עם מה שאירע אחר כך, פקחו את עיניה והובילו אותה אל הייעוד שלה. ייעוד שהפך לשליחות גדולה.

“אני מתקשרת לפקידה ומספרת לה ששילמו לי לפי הבנתי יותר מדי. לא יכולתי לישון בלילה. אני מבקשת ממנה להחזיר את הכסף, או שהיא תסביר לי את החוק ומבקשת ממנה לשלוח אלי בפקס צילום של הסעיף בחוק. התשובה שלה הייתה שהתשלום תקין והיא לא יכולה לשלוח אלי בפקס את החוק, כי הוא סודי”, היא מספרת. “הבנתי אז שאם הוא סודי לי, הוא סודי לכל רואי החשבון”.

צח-גלרט, רואת חשבון, בעלת משרד רו”ח אורנה צח שפועל משנת 1984 ובעלת חברת אורנה צח בע”מ לייעוץ, ייצוג, הדרכה ופתרונות בתחומי הביטוח הלאומי זוכרת את החוויה כמטלטלת, אותו רגע מוכר של חוסר אונים וסטרס, שרבים כל כך מכירים מתוך חוויות ההתמודדות שלהם עם הביטוח הלאומי. רק שאצל אורנה האירוע המשיך אצל מנהל התחום והשירות המעולה שקיבלה ממנו שינה לטובה את הגישה שלה לביטוח הלאומי.

“שמתי לי למטרה להתעמק בחוק להכיר אותו היטב. לא רציתי שהלקוחות שלי ורואי חשבון בלשכת רואי חשבון במסגרת ההתנדבות שלי בהמשך הדרך, ירגישו את תחושת חוסר האונים שחוויתי. רציתי שכל מי שמתנהל בעזרתי עם הביטוח הלאומי ירגיש שהוא מכובד, שרוצים לשמוע אותו ושרוצים להעניק לו את הזכויות, כמו היחס שאני קיבלתי בסופו של דבר”, היא מספרת.

“היום, אני מסייעת ומייצגת בתחומי הביטוח הלאומי כרואת חשבון, בהיבט המעמד הנכון, ראיית הזכויות העתידיות ומיצוי זכויות אלה. אני עובדת גם עם מעסיקים בכל סדרי גודל, מייצגת אותם ומדריכה אותם כיצד לעבוד נכון עם הביטוח הלאומי לחיסכון מבחינתם, ביחד עם שמירה על הזכויות של העובדים. נוסף על הייעוץ האישי אני מרצה על החוק לבעלי מקצוע בתחום ומלמדת אותו באקדמיה. חשוב לי לתרום מהידע הרב שלי לרואי החשבון, כיו”ר ועדת הקשר הארצית של לשכת רואי חשבון עם הביטוח הלאומי. בנוסף, אני פעילה בחקיקה בתחום הביטוח הלאומי כנציגת הלשכה בכנסת”. 

התמחות נוספת של רו”ח צח-גלרט היא בהדרכת תושבי ישראל שנמצאים ברילוקיישן ובמעברים מקצועיים ואישיים בין מדינות. במסגרת השירות שהיא מעניקה להם, היא מספקת ייעוץ והדרכה בנושא הביטוח הלאומי ומשמשת כגשר לביטוח הלאומי גם למי שנמצאים בחו”ל. “חשוב לי להחזיר את השקט הנפשי ללקוחות שלי, הנמצאים לפעמים מעבר לים, מתכננים לצאת לחו”ל או שוקלים לחזור ארצה ומתמודדים עם שאלות לגבי הביטוח הלאומי. אני שם כדי ללוות אותם, לפשט את המושגים בחוק הביטוח הלאומי ולמנוע סטרס וחוסר אונים”.

אורנה צח

בין גוף ונפש, בין סטרס וביטוח לאומי

לצד הניסיון האקדמי והמקצועי הרב שצברה בתחומי הביטוח הלאומי וראיית החשבון בכלל, בחרה צח-גלרט לשלב בעבודתה תחומי ידע נוספים, המתבססים על רפואה טבעית וכלים שונים להפחתת סטרס. בין היתר, היא בעלת תואר ד”ר Ph.d ברפואה טבעית מאוניברסיטת קליפורניה בארצות הברית ובוגרת לימודים והשתלמויות מקצועיות בשיטות שונות, ביניהן פסיכותרפיה הוליסטית בשיטת ד”ר חיים אורון, יסודות הרפואה הסינית, שיטת אייפק, תכונות הקריסטלים, שיטת דייל קרנגי העוסקת ביחסי אנוש, שיטת סילבה, תטא הילינג, שטיפה אנרגטית בשיטת ד”ר נאדר בוטו, דמיון מודרך, תזונה נכונה ועוד.

“השליחות שלי היא השילוב בין הביטוח הלאומי להתמודדות עם סטרס. עסקתי בנושא הביטוח הלאומי במשך שנים, אבל הרגשתי שחסר לי משהו. רציתי להביא לכדי ביטוי את החיבור של הייעוץ המקצועי לאדם, למשפחתו ולסביבה שלו”.

“אחד המקרים המיוחדים בהם טיפלתי היה סיפורה של אלמנה שבעלה נרצח ונותרה לבדה. היא חיפשה את מקורות העזרה שלה ובין היתר, את הזכויות המגיעות לה מהביטוח הלאומי”, היא מספרת.

“לאחר תהליך ליווי שבמהלכו הוכחנו לביטוח לאומי שבעלה נרצח תוך כדי ועקב העבודה והיא קבלה סכומי כסף ניכרים שמסייעים לה להמשיך בחייה, שאלתי אותה מה החלום שלה. היא סיפרה לי שחלומה הוא לעסוק באמנות. הכסף הזה עזר לה להגשים חלומות ולבחור בחיים טובים על אף המשבר שחוותה”.

“הבנתי מההתנסות הזו ומפגישות רבות נוספות, שאנחנו כרואי חשבון צריכים לתת ייעוץ הוליסטי, שלם, שרואה גם את האדם”, מוסיפה צח-גלרט.

“חשוב להבין מהו סטרס”, היא מסבירה. “הסטרס מתחיל מהמנגנון שמגן עלינו ומציל אותנו מסכנות. האוטומט שלנו עובד במהירות הבזק, ומחליט אם נקפא, נברח או נילחם, בדיוק כמו האיילה שפוגשת את האריה בסוואנה ובורחת בדהרה”, היא מסבירה. “אך האוטומט אינו מבדיל בין האריה האמיתי לאריה הדמיוני, שיכול להיות גם מכתב מהביטוח הלאומי שיוצר מחשבה מלחיצה”.

התוצאה של מנגנון ההגנה משתקפת בפעולות המוכרות כל כך שכולנו נוטים לעשות מול הביטוח הלאומי, ושרו”ח צח-גלרט מסייעת להתגבר עליהן. “אדם שפוגש את הביטוח הלאומי, בין אם הוא חי בישראל או נמצא מעבר לים ומתמודד עם שאלות לגבי החוק, יכול להתעצבן, לכעוס או לברוח ולא לעשות כלום”, היא אומרת. “זה הסטרס וכאן חשוב התפקיד של רואה החשבון, שמבין את המצב ויודע להסביר את החוק, להדריך ולתת שקט נפשי”.

בימים אלה רו”ח צח-גלרט שוקדת על כתיבת ספר שמטרתו להנגיש את שפת הביטוח הלאומי בקלות ובפשטות לאנשי מקצוע שעוסקים בתחומי הביטוח הלאומי (כמו רואי חשבון, יועצי מס, חשבי שכר, עורכי דין, מנהלי כספים, גזברים, מתכננים פיננסיים, יועצים פנסיוניים ויועצים לכלכלת משפחה וסטודנטים בתחומים אלה), ומארגנת גם השתלמות בנושא בלשכת רואי חשבון בשיתוף עם הביטוח הלאומי.

Ornazachcpa@gmail.com

http://www.ornazach.co.il

 

גלי קדר
המגזין

גלי קדר – הורות או קריירה? הכל עניין של איזונים

גלי קדר אוחזת ברזומה עשיר של תפקידי ניהול בכירים, בהם הובילה את החברות בהן עבדה לרווחים של מאות מיליוני דולרים וניהלה מאות עובדים. בטור אישי מדברת קדר, אמא לשלושה ילדים, על נושא ההרצאה שלה – הצורך בהרמוניה ובאיזון בין הבית והקריירה. את הדרך לחיים הרמוניים סללה מתוך התנסויות חייה המקצועיים והאישיים וחזרה עם תובנות שנוגעות לכולנו

קראי עוד »
קרול גלזר
המגזין

קרול גלזר – להגביר את השפע בתוכנו

קרל גלזר, מלווה נשים לתודעה בריאה של הכסף והשפע . מאמינה שהדרך להתחבר אל הכסף מתחילה בתודעה, או יותר נכון – בהבנת הסיפורים ששמענו מילדות והמסרים שקיבלנו. “האתגר הגדול שהוביל אותי לפריצת דרך היה לסלוח לעצמי על טעויות כלכליות שעשיתי בעבר. התהליך הזה משמעותי ביותר בתוך התהליך שאני מעבירה לאחרים”, היא מספרת.

קראי עוד »
המגזין

ורד לביא – חלום שהתחיל בסטודיו במרתף והגיע עד קוסקו

ורד לביא גדלה בבית שבו האומנות הייתה חלק מהחיים והתאהבה בתחום התכשיטנות. התכשיטים שיצרה במרתף הבית בקנדה, אליה הגיעה לפני 20 שנה, סללו לה דרך ל-180 בוטיקים ברחבי קנדה ולבסוף גם לרשת קוסקו, עבורה היא מעצבת במשך שנים קולקציות חדשות

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
ניצה לוי
המגזין

ניצה לוי – גשר לדרום אמריקה

ניצה לוי מחברת בין חברות ישראליות ובין השוק הדרום אמריקאי המקומי ומקדמת פרויקטים שיוצרים גשר בין שני העולמות. העשייה החברתית שלה, שבראשה נושא קידום הנשים במקסיקו ובדרום אמריקה, מאפשרת לנשים לצמוח ולהצמיח, לגדל ולגדול ולעמוד בזכות עצמן אחרי שנים של דיכוי

קראי עוד »
לבנת ניזרי
המגזין

ליבנת ניזרי – לאחוז בקוביות המשחק ולבחור בחיים: ליבנת ניזרי על מנהיגות בצל אובדן

לפני כשמונה שנים, לאחר תאונה קשה, איבדה ליבנת ניזרי את בתה יובל. מול הטרגדיה, בחרה ניזרי, מנהלת בכירה בבנק, מרצה וסופרת, לקחת את קוביות משחק החיים שהוטלו לפניה וליצור עשייה מעוררת השראה. בראיון היא מספרת על הבחירה לקום וליצוק את הערכים שלה ואת אלו שהותירה יובל אחריה, לתוך חיים של משמעות, מנהיגות ועזרה לאחרים.
סוף 2013. ערב שגרתי לחלוטין בחייה של ליבנת ניזרי (51), אמא לארבע בנות, נשואה, מנהלת בכירה בבנק דיסקונט והיום גם מרצה וסופרת, מסתיים בטרגדיה ששינתה את חייה מקצה לקצה. 

קראי עוד »