גלית טוקר

גלית טוקר – מסובבת את גלגלי החיים

ההתפתחות המקצועית של גלית טוקר, עורכת דין ומומחית להשקעות בנדל”ן, מוכיחה איך נחישות, תשוקה ללימודים ומודעות לעצמאות כלכלית יכולים לשנות את התנאים ולהפוך אמא בת 20 ליזמית שלא מפסיקה לצמוח ולגדול בזכות עצמה, גם שנים אחר כך.

כבר בשיחת הטלפון עם גלית טוקר (44), עורכת דין ומומחית להשקעות בנדל”ן, נשמעת ההתלהבות וההתרגשות שלה מהדרך שסללה לעצמה. זו התרגשות מדבקת. היא מספרת על עצמה במהירות, מדברת בכנות ובהחלטיות ומונה את כל התחומים והכלים שלמדה בדרך ומלווים אותה היום בשני העסקים שהקימה, האחד “טוקר נדל”ן” בו מלווה יזמים ומשקיעים בתחום ההשקעות בנדל”ן ויוזמת פרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית והשני, משרד עריכת דין בתחום המקרקעין, משפחה, צוואות, הסכמי ממון וייפוי כוח מתמשך.

מי שגדלה בשכונת קריית משה ברחובות, הנחשבת לשכונה עם אוכלוסייה מוחלשת, חוזרת אליה בימים אלו במסגרת פרויקט התחדשות עירונית שאותו היא מלווה.

“גדלתי בתוך משפחה שבה כולם היו שכירים” היא מספרת, “באתי מבית צנוע. אבא שלי היה עובד שכיר עם משכורת סטנדרטית, אמא שלי התמסרה לגידול הילדים. אני אחות בכורה בבית עם ארבעה אחים. למרות ובגלל הצמצום שבו חיינו, אמא שלי תמיד חינכה אותי לחסוך ולהתנהל בצורה שקולה, להסתדר עם מה שיש. בתור נערה סבלתי מזה מאד, לא אהבתי שלכולם יש דברים שלי אין. הייתי עובדת בניקיון כדי שיהיה לי כסף לעצמי”.

“ידעתי שאני חייבת ליצור לעצמי עצמאות כלכלית. התחתנתי בת 20, הפכתי לאמא בגיל צעיר, החלטתי שאני הולכת ולומדת כדי לא להיות תלויה באיש. רציתי להתפרנס בכבוד ובזכות עצמי”, היא מספרת.

בגיל 20 כבר מצאה את עצמה עובדת בבנק אגוד כבנקאית, אך הבערה ללמוד ולהתפתח הביאה אותה לנסות ולשלב בין העבודה בבנק ובין לימודים לתואר ראשון בכלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה. לבסוף, בתום 4 שנות עבודה בבנק החליטה לעזוב לטובת לימודי משפטים, כשהייתה כבר אמא לגל בן השנתיים.

“כשעבדתי בבנק וראיתי שאני לא עומדת בדרישות לקבלת קביעות, החלטתי ללכת ללמוד”, היא מספרת. “נתקלתי בהתנגדויות מבית אך התעקשתי על כך והתמודדתי עם אתגרים רבים כדי לצלוח את תקופת הלימודים. לעיתים הייתי מסתתרת ולומדת בקומת המחסנים בבניין בו גרנו או בספריה העירונית, כדי שלא תהיה לי כל הפרעה. ככה הייתי מעבירה ימים שלמים בלימודים. ידעתי שאם אהיה בבית, יהיה לי מאוד קשה ללמוד”. בחלוף השנים הסתיימו נישואיה.

אחרי שסיימה את לימודיה, הצטרפה כמתמחה למשרד עורכי דין שעוסק בתחומים פיננסיים ובייצוג בנקים ואז גילתה שליקום יש חוקים ותנאים משלו. “הרקע הבנקאי שלי לצד תקופת ההתמחות בעולם הבנקאות סייעו לי והתקבלתי לעבודה בתחום. כעבור שנה, פתאום פנו אליי והציעו לי לעבור לעבוד כעורכת דין בהנהלת בנק. התברר לי שהמשרה שמוצעת לי היא באותו בנק אגוד בו התחלתי את דרכי”, היא מספרת.

“בסופו של דבר עבדתי בהנהלת הבנק במשך 13 שנים. עסקתי בנושאים מגוונים – ניהול הליכים משפטיים לגביית חובות והסדרי חוב, לעיתים ההכשרה שהייתה לי כמגשרת סייעה לי לבוא לכדי ביטוי בעבודה”.

גלית טוקר

הבערה להתפתח לא עצרה על אף הקביעות והתנאים המצוינים שקיבלה בבנק. “לאחר שחזרתי מחופשת הלידה של הבן הצעיר איתן, נעניתי להצעת הבנק לעבור לתפקיד חדש בתחום שלא הכרתי – ליווי בנייה. נחשפתי לכלי מימוני אדיר המאפשר ליזמים להקים פרויקטים על מה שקודם היה קרקע עם קוצים. העמקתי את הידע בתחום יזמות הנדל”ן בהיבט המימוני והמשפטי, כשבמקביל השלמתי לימודי תואר שני מוסמך במשפטים באוניברסיטת בר אילן ואז החל הניצוץ לרצות לדעת עוד”.

“אחרי חמש שנים בתפקיד נוסף שמילאתי בגביית חובות בתיקים מורכבים, ביקשתי להתקדם ולעבור לתפקיד אחר. קיבלתי תפקיד בתחום הרכש והתקשרויות הבנק במסגרתו ניהלתי מו”מ על תנאי ההתקשרות וטיפלתי בחוזים מול ספקים כמו גם התנהלות מול בעלי משרה בכירים בהנהלת הבנק. זה היה התפקיד האחרון שמילאתי בבנק”.

טוקר מספרת שהבנק היה עבורה לאורך השנים עוגן, אי של יציבות שסיפק לה מעבר למקור פרנסה, המון כלים וידע, לצד חברויות אמת. לבסוף, החליטה לעזוב את הבנק בעקבות המיזוג בין בנק אגוד ובנק מזרחי, שבמסגרתו הוצע לעובדים להשתלב במחלקות מזרחי או לצאת לפרישה בתנאים טובים.

“הבנתי שאת אותו שכר ארוויח בכל מקום, אבל רציתי לשנות כיוון ולהתפתח בדרך עצמאית, להרגיש שאני מממשת את עצמי במקסימום. במהלך תקופת הקורונה עברתי הכשרות וקיבלתי הסמכות מקצועיות נוספות, סיימתי קורס הכשרת דירקטורים, הוסמכתי לערוך ייפוי כוח מתמשך, עברתי השתלמויות מקצועיות בתחום ההתחדשות העירונית. נרשמתי לכל קורס רלוונטי שהציעה לשכת עורכי הדין כדי לקבל את כל הכלים להקים עסק משלי ולהתפתח.

טוקר זיהתה שמלבד עריכת הדין, מלהיב אותה במיוחד תחום הנדל”ן ובחרה ללמוד להכשרה מקיפה בתחום. “למדתי אצל יזם נדל”ן שהוא מנטור מבריק איך מפתחים עסק בתחום של יזמות נדל”ן, קיבלתי ידע עצום וכלים איך לאתר ולנתח עסקאות עבור משקיעי נדל”ן, להגדיל הון וליצור חופש כלכלי מהשקעות נדל”ן”.

היום, אוחזת טוקר בשני כובעים. באחד היא עורכת דין ומגשרת שמתמחה במקרקעין ומטפלת בהסכמי מכר ובהעברה בין דורית של נכסים וכן בתחום המשפחה, צוואות, הסכמי ממון וייפוי כוח מתמשך. בשני היא מלווה משקיעים ויזמים בתחום הנדל”ן וכן יזמית נדל”ן המקדמת פרויקטים של התחדשות עירונית – פינוי בינוי ותמ”א.

“אני מלווה משקיעים בעסקאות קטנות כגדולות ונותנת להם מעטפת רחבה שמגיעה משני הקצוות – המימוני והנדל”ני. אני מקיימת שיחות ייעוץ עם המשקיע ובוחנת בין היתר את הצרכים והמטרות, מקורות מימון אפשריים, מינוף אופטימלי ובהתאם מחליטים על אסטרטגיית השקעה על פיה אני פועלת לאתר עבורו את העסקה שמתאימה לו”.

“אני מסייעת גם לקדם מטרות של יזמים בהיותי מתמקצעת בגיוס של עסקאות גדולות, כמו בנייני משרדים, מגרשים לבניית בתי מלון, מיזמים של דיור מוגן, מגורים ותעסוקה. אני פעילה בתחום ההתחדשות העירונית, חשוב לי לקדם פרויקטים בתחום הזה”. 

“אחד הדברים שמעניק לי סיפוק רב הוא לראות בניינים חדשים ויוקרתיים המתוכננים להיבנות בשכונה בה גדלתי, המשנים את הנוף העירוני ואת האווירה בשכונה. מהפך של ממש ! אני גאה להיות מעורבת ולקדם שם פרויקטים – לראות את זה קורה יהיה מרגש מאד”.

“מצד אחד אני באמת קנאית ליציבות הכלכלית ודואגת שתהיה לי יכולת לפרנס את הילדים שלי בכבוד, אבל מצד שני ידעתי שאם לא אעשה את הצעד הזה לא אממש את עצמי ואת היכולות שלי”, אומרת טוקר על השיקול לעזוב את הקריירה הבנקאית ולהקים עסקים משלה, המתבססים על כל הידע, הניסיון והכלים שרכשה לאורך הדרך.

כיום, לצד הפעילות העסקית כעורכת דין וכיזמית נדל”ן עצמאית, היא מגדלת את שני בניה (22, 12) וגם כלבה שאימצה המשפחה. בתוך עולם הנדל”ן שבו רוב הנפשות הפועלות הוא עדיין גברים, היא מרגישה לדבריה “שווה בין שווים”.

“אף פעם לא שמתי את עצמי בעמדה נחותה מגברים. אני מעמידה עזרה עבורי כדי שתהיה לי את התמיכה בבית, כדי שאוכל לפתח את הקריירה שלי”, היא מספרת. “אני משתתפת בכנסים ופאנלים מקצועיים שבחלקם הרוב הוא עדיין גברי, מקבלת את הבמה שלי, מדברת על הנושאים בהם אני מתמחה בתחום של ליווי משקיעים ומימון יזמות נדל”ן ומעניקה מהידע שלי לאחרים, כדי לסייע להם לפתח את אותה עצמאות כלכלית שכל כך משמעותית עבורי ועבור כולנו”. 

גוסטי יהושע ברוורמן
המגזין

גוסטי יהושע ברוורמן – פורצת דרך

גוסטי יהושע ברוורמן, חברת הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית וראשת המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות, מגיעה לבמה המרכזית של כנס “נשים מובילות עתיד חדש” כדי לספר על הדרך שלה וגם על שיתופי הפעולה שהיא רוצה ליזום במסגרת תפקידה. “נשים פורצות דרך בכל העולמות, גם הפוליטי שבו אני נמצאת, גם הערכי שבחרתי להיות בו וגם לטובת הדור הבא. המסר הזה חשוב לי”

קראי עוד »
חגית זהבי
המגזין

חגית זהבי – מבית יעקב למגדל יוקרה ברמת גן

חגית זהבי, מנכ”לית חברת אוליאנדר, עזבה את הבית בגיל 17.5 ויצאה למסע למידה ארוך שסלל את דרכה  אל מרכז העשייה של עולם הנדל”ן היום בישראל. בראיון היא מספרת על הדברים שסייעו לה להתקדם בתוך ענף שעדיין אוחז ברוב גברי ולהפוך למנהיגה בתחומה, על תקופת הקורונה שהציבה אתגר עסקי ואישי משמעותי וגם על העתיד

קראי עוד »
לימור וינשטיין
המגזין

לימור וינשטיין – הגרסה הטובה ביותר שלה

לימור וינשטיין, פסיכולוגית, פסיכותרפיסטית ומומחית בינלאומית לטיפול בהפרעות אכילה, הקימה לפני שנתיים אתWellness Partners  Bespoke, מרכז טיפולים יוקרתי במרכז ניו יורק. אחרי שסבלה בעצמה מאנורקסיה ובולימיה וחקרה את השלבים שסייעו לה להחלים, פיתחה שיטה ייחודית לאימון וליווי מתבגרים והורים. “רציתי לעזור לאנשים להיות במקום יותר טוב בחיים שלהם”

קראי עוד »
המגזין

נדל”נשי

כל אחת יכולה שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס הן אחיות, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן ובעלות חברת נדל”נשי, המאגדת סביבה אלפי נשים שלומדות ורוכשות כלים

קראי עוד »
מירית בן נון
המגזין

מירית בן נון – חלום משלה

מירית בן נון מציירת נשים מצליחות, מנהיגות וחולמות שלכולן מקום משלהן, שהקימו בשתי ידיהן. את סיפוריהן היא יוצקת אל תוך יצירותיה שמוצגות בתערוכות בארץ ובעולם ומציגות כתב יד אמנותי ייחודי לה, עם צבעוניות עשירה ו”שעטנז תרבותי” מרתק

קראי עוד »
גלית טוקר
המגזין

גלית טוקר – מסובבת את גלגלי החיים

ההתפתחות המקצועית של גלית טוקר, עורכת דין ומומחית להשקעות בנדל”ן, מוכיחה איך נחישות, תשוקה ללימודים ומודעות לעצמאות כלכלית יכולים לשנות את התנאים ולהפוך אמא בת 20 ליזמית שלא מפסיקה לצמוח ולגדול בזכות עצמה, גם שנים אחר כך.

קראי עוד »