חגית זהבי

חגית זהבי – מבית יעקב למגדל יוקרה ברמת גן

מבית יעקב למגדל יוקרה ברמת גן

חגית זהבי, מנכ”לית חברת אוליאנדר, עזבה את הבית בגיל 17.5 ויצאה למסע למידה ארוך שסלל את דרכה  אל מרכז העשייה של עולם הנדל”ן היום בישראל. בראיון היא מספרת על הדברים שסייעו לה להתקדם בתוך ענף שעדיין אוחז ברוב גברי ולהפוך למנהיגה בתחומה, על תקופת הקורונה שהציבה אתגר עסקי ואישי משמעותי וגם על העתיד

“במכינה הקדם אקדמית שהגעתי אליה אמרה היועצת: ‘אני לא יודעת מה לעשות איתך, את ברמה של ילדה בכיתה ו – ז. מאז השלמתי תעודת בגרות, למדתי לתואר ראשון בכלכלה מנהל עסקים, לימודי תעודה בשמאות וניהול מקרקעין באוני’ ת”א, התמחות בשמאות מקרקעין, לימודי משפטים, התמחות במשפטים והכל תוך כדי החיים עצמם”, כך מספרת חגית זהבי, מנכ”לית חברת אוליאנדר, חברה המתמחה בייזום פרויקטים למגורים ברמת גן בכלל ובשכונת גפן בפרט.

החברה, שנוסדה על ידי צבי גפן, יזם נדל”ן ובן למשפחה שבבעלותה קרקעות רבות בעיר ומאחוריה היסטוריה ארוכה של עיסוק בנדל”ן, היא אחת החברות הבולטות כיום בתחום ההתחדשות העירונית באזור רמת גן.

זהבי, בת 46, נשואה ואם לארבעה, צברה ניסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום. ההיסטוריה האישית שלה הפגישה אותה עם שיעורים לא מעטים. היא בת שלישית למשפחה חרדית בת 12 ילדים. “גדלתי בעמנואל והתחנכתי בבית יעקב. בגיל 17.5 עזבתי את הבית ומאז נאלצתי לפרנס את עצמי ולרכוש השכלה שלא הייתה לי”.

מהם המרכיבים בתוכך שעזרו לך להתקדם בחיים ולהגיע לנקודה בה את נמצאת היום?

“אחד המרכיבים העיקריים זו הערכה עצמית. לדעת שאני ראויה ושווה. זה חשוב במיוחד בענף הנדל”ן בו אני פועלת, שבו רוב המנהלים והעובדים הם גברים. אני חושבת שמרכיב נוסף הוא אורך רוח, לדעת למתן את התגובות שלי, להכיל יותר, לפעמים להכיל גם התנהגות שאינה עומדת בסטנדרטים שלי, כדי לרתום את כל הגורמים סביבי למשימה שעומדת על הפרק”.

“עוד מרכיב מאד בולט בי היא החלטיות. אני לא מהססת לקבל החלטות. חשוב לי להתקדם ולא להיתקע, גם אם בסופו של דבר ההחלטה שקיבלתי הייתה מוטעית, זאת היות והמציאות של ימינו בשוק הנדל”ן היא תחרותית. צריך לדעת לפעול מהר ולנצל הזדמנויות”.

“במציאות של היום בעלת עסק ויזמית חייבת להיות גמישה”, מוסיפה זהבי, “כיום אישה, שהיא גם אשת קריירה וגם בעלת משפחה, צריכה לדעת לתמרן בין מצבים מורכבים, לפתור דילמות, לבצע איזונים בין תחומי החיים השונים, ולהתאים את עצמה למציאות המשתנה”.

הרבה נשים, וגם גברים, מדברים היום יותר ויותר על חיבור אל עצמם מחדש. אפשר לקרוא לזה ערך של אותנטיות. איך את שומרת על הזהות שלך בתוך העולם התחרותי הזה?

“בעיניי חשוב מאוד להתחבר אל הגרעין האישי שלי כדי להיות אותנטית ומדויקת. אני מרגישה שלמה עם עצמי כאשר אני פועלת מתוך האמונות שלי, ולא מתוך רצון לרצות אחרים או לשאת חן בעיניי אחרים, או מתוך איך שאני סבורה שמצפים ממני לפעול. חשוב לי לומר את האמת, להיות נאמנה לעצמי ולעקרונות בהם אני מאמינה. כך אני פועלת הן במישור העסקי מול לקוחות, ספקים וקולגות, והן במישור האישי, מול המשפחה והחברים שלי”.

הקורונה טלטלה מאד את שוק הנדל”ן. איך חווית את התקופה הזו?

הקורונה השפיעה גם על התחום שלי, אבל גם עליי אישית. בעלי חלה בקורונה קשה מאוד, אושפז בינואר 2021 עם נזק בלתי הפיך לריאות, ובאוגוסט עבר השתלת ריאות. הוא היה מאושפז בבית חולים כמעט שנה כשאני נאלצת לג’נגל בין בית החולים, עבודה במשרה מלאה ובית עם 4 ילדים מודאגים. הקורונה גרמה לי להאמין בעצמי באינטואיציות שלי וביכולות שלי.

בתחום המקצועי בו אני פועלת אני בהחלט רואה איך הקורונה שינתה את תפיסת המגורים. אם בעבר הדירה שימשה רק מקום לשים בו את הראש, פתאום הבית הפך להיות מקום שממנו צריך גם לעבוד, ללמוד, להתעמל, ולעשות הכל במרחב מחייה אחד וגם לחלוק אותו עם כל בני הבית. הדבר ניכר בשינוי ובדרישות של רוכשי דירות ביחס לצרכי המגורים שלהם”. 

אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר שחברת אוליאנדר מקדמת כיום הוא מגדלי גפן, 268 יח”ד בשני מגדלי מגורים. הראשון שנבנה ואוכלס בן 120 יח”ד ב- 30 קומות והשני המצוי לקראת סיום בניה מציע 39 קומות ובהן 148 יחידות מגורים יוקרתיות במרכז רמת גן. הפרויקט, שמבוצע על ידי חברת תדהר, נחשב לאחד הפרויקטים הבולטים בשנים האחרונות בתחום ההתחדשות העירונית בערי הלוויין של תל אביב. היקפו של הפרויקט כ-450 מיליון שקלים.

כשאת מסתכלת על העתיד שלך כיזמית, מהן השאיפות שלך לשנים הקרובות ואיך את רואה את עצמך מתפתחת?

אני מייעצת ומלווה יזמים כבר שנים רבות בבדיקות כדאיות כלכלית של פרוייקטים בנדל”ן. הגעתי לשלב בו אני רוצה להתחיל להיות חלק מההשקעות לא כיועצת או כשכירה אלא שותפה בהשקעות עצמן”, היא מספרת.

ומה היית אומרת היום לאישה שרוצה להיכנס לתחום שלך?

“הדבר הראשון שהיא צריכה להביא איתה זו היכולת לדעת לעמוד על שלה, להכיר בערך של עצמה ובתרומה שלה ואז גם לדעת לדרוש את שמגיע לה”.

 

קרדיט צילומים: ליה יפה

דנה בל
המגזין

דנה בל – מרגישה בבית

דנה בל עברה דרך ארוכה עד שהקימה את העסק שלה, Dana Bell Homes, חברה לנדל”ן המסייעת היום למשפחות ישראליות הפועלת תחת המותג הבינלאומי Re/Max– ולא רק להן – למצוא בית חדש בעיר הגדולה ולהתחיל חיים חדשים, ברילוקיישן, התמחות או תהליך הגירה. “טורונטו נמצאת בבום”, אומרת בל, “ערך הנכסים עולה מדי שנה ב-20-30% באופן היסטורי”

קראי עוד »
מירית בן נון
המגזין

מירית בן נון – חלום משלה

מירית בן נון מציירת נשים מצליחות, מנהיגות וחולמות שלכולן מקום משלהן, שהקימו בשתי ידיהן. את סיפוריהן היא יוצקת אל תוך יצירותיה שמוצגות בתערוכות בארץ ובעולם ומציגות כתב יד אמנותי ייחודי לה, עם צבעוניות עשירה ו”שעטנז תרבותי” מרתק

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
אלקה שלם
המגזין

אלקה שלם – בתנועה מתמדת

אלקה שלם ניהלה קריירה צבאית מרגשת ובה שורה של תפקידי פיקוד וניהול פורצי דרך. בגיל 40, שנה לפני הפרישה מצה”ל, ארזה את שלושת התארים שכבר סיימה ואת הניסיון הניהולי והפיקודי שלה, והשלימה את לימודי המשפטים. משרד הבוטיק שלה מספק מעטפת משפטית רחבה לחברות ועסקים. ביקשנו ממנה לספר על הדברים החשובים שלמדה מהדרך שעשתה על מנהיגות נשית, יזמות ועל חזון אישי ומקצועי מדויק.

קראי עוד »
נאוה ריץ בוגארט
המגזין

נאוה ריץ בוגארט – סלף מייד פרינסס

“הכל התחיל עם קרוליין”, ספרה האוטוביוגרפי של נאוה ריץ בוגארט, מציג את סיפורה של נסיכה בזכות עצמה, כזו שיודעת כבר מילדות לפתח אומץ ונחישות, לנצל הזדמנויות כדי לשרוד ולהמשיך בחייה, לדבוק בבחירות שייטיבו איתה וגם ללמוד מטעויות. למגזין היא מספרת על הילדה שהייתה, אשת העסקים שצמחה ממנה והמנהיגה שהתגלתה בתוך שתיהן.

קראי עוד »
גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »