אריאלה ינקלביץ

אריאלה ינקלביץ – הרבה יותר מדייט מוצלח: איך מתחברים יחד מנהיגות נשית והחיפוש אחר זוגיות?

אריאלה ינקלביץ’, יזמית ובעלת עסק המתגוררת במיאמי, בילתה שלוש שנים בהתבוננות פנימה ואל העתיד שהיא מבקשת לעצמה, לפני שהתחתנה עם בן זוגה. סיפור החיפוש אחר הזוגיות המתאימה הפך להשראה למיזם עסקי חדש, בו היא מלווה נשים וגברים בדרך לזוגיות שמאפשרת גם צמיחה אישית

במיזם החדש שלה, “Meant For Marriage” (חתונה בכוונה תחילה) מלווה אריאלה ינקלביץ’, יזמית ותיקה המתגוררת במיאמי, את הנשים והגברים שמגיעים אליה בדרך ליצירת מפת דרכים מעשית לתוך מערכת יחסים מחייבת ועד לחתונה.

התוכנית שתושק בקרוב וכוללת מפגשים בלייב ותרגילים מעשיים, מעודדת אותנו לבחון את הקשר בין הבחירות שאנחנו עושות בחיים ובין מערכות היחסים שלנו וכיצד אנחנו מנהלות אותן כך שיאפשרו לנו צמיחה אישית.

ינקלביץ’, שעמדה בחזיתו של עסק משפחתי ותיק ומצליח, מאמינה שמנהיגות נקבעת גם על פי הדרך שבה אנחנו מנהלות את חיינו האישיים והזוגיים, מביטות קדימה אל עתיד משותף ובוחנות את ההתאמה שלנו לבני הזוג, גם לפי האהבה והחברות, אך גם לפי ראיית העולם. 

“כשאת מגדירה זוגיות בלי להגדיר את רמת המחויבות, זה כמו להתאים את עצמך לפרויקט חד פעמי במקום לעסק ארוך טווח. זה כמו ההבדל בין ספרינט לריצת מרתון”, היא מסבירה.

“כשאת מחליטה לחפש אחר זוגיות את מדברת הרבה פעמים על חברות, על אהבה, על הבנה, על סקס וכו’, אבל האם את מדברת על זה שאת בונה את זה לחודשיים? שנה? שנתיים?”

“חתונה עבורי ועבור עוד נשים שאני בקשר איתן, זו רמת הזוגיות הכי גבוהה שיש. רמת המחויבות הכי גבוהה שיש. וזה אותו מסר בין בני הזוג ומול העולם. כשבן זוגך חולה לדוגמה, ואינכם נשואים, תתקשי לתת לו את הגיבוי מול העולם, ברמה הפשוטה ביותר של להיכנס איתו לחדר בבית החולים ולקבל עדכון על מצבו”, מוסיפה ינקלביץ’.

השיטה שמפתחת ינקלביץ’ ומציגה בתוכנית שלה, בוחנת הרבה יותר מאת הצורך בחוזה נישואין תקף, אלא גם את הבחינה העמוקה של רמת הקשר הדרושה ושל החיים שנשים רבות רוצות לעצמן, מתוך עצמאות ובחירה אישית.

“אני עובדת עם נשים שרואות בחתונה ערך עליון ושרוצות לבסס זוגיות, למרות שהעולם שבו אנחנו חיות כבר לא מקדש את הנושא כמו פעם, על בסיס חתונה וקשר ארוך טווח”, היא מציינת.

“הקשר הוא יישות בפני עצמה”, היא מסבירה, “יש אותך, יש אותו ויש את הקשר. את רמת הקשר שאת רוצה את מחליטה וכשאת באה מראש לחפש זוגיות ולמצוא את האדם המתאים עבורך, את רואה את התמונה קדימה. קל לך לסנן את כל אלו שלא מתאימים לדרך שבה את רואה את חייך מתפתחים. לכן חשוב להשקיע מחשבה בשאלה – מה את רוצה? בעצם, אנחנו מתחילות מהסוף”.

איך התפתח הרעיון להקים מיזם כזה?

ב- 1994 הקמתי את  המרכז האמריקאי למיקסולוגיה אותו ניהלתי עד הקורונה. לימדנו עשרות אלפי ברמנים ועשינו אירועים עבור מנכ”לים, חברות Fortune 500 ואוניברסיטאות Ivy League .

ב-5 השנים האחרונות של העסק התעסקתי יותר בניהול ותפעול ופחות במגע עם השטח ודי סבלתי מזה. כשהגיעה הקורונה זה היה מן שחרור. ניסיתי להבין מה אני יכולה לעשות אחרת.

שמתי לב שרוב השיחות שיש לי, בייחוד עם נשים, היו על נושא של אהבה, חתונה וגברים ונשים. ראיתי שהדברים שאני מביאה לתוך השיחה יוצרים טרנספורמציה אצל נשים ושהן מבקשות את עצתי. החלטתי לבנות מזה עסק.

מי הן הנשים שפונות אליך. מה מאפיין אותן?

“אני אוהבת לעבוד עם נשים שלוקחות אחריות ושמחליטות בשביל עצמן מה הן רוצות, בלי הנחות. אני עובדת עם נשים שכבר מצליחות, שיש להן עסקים וחלומות ורוצות למצוא אהבה ונישואין.

למה הן רוצות אהבה ונישואין? כי זה מה שהן חולמות. הן רוצות את הרומנטיקה, הן רוצות את המחויבות, הן רוצות לדעת שהן אוהבות ונאהבות ללא גבולות ורוצות לעמוד מול כל העולם עם ההצהרה הזאת”.

גם נשים שחוו גירושין או היו בזירת הדייטינג המון זמן, עם ניסיונות לא טובים, יכולות לצאת לדרך חדשה. אפשר להחליט החלטות מבוססות על כאבים ואכזבות אך באותה מידה אפשר לעשות החלטות על מה אנחנו באמת רוצות בחיים ולשים את זה בתור החזון. בעיניי זה עובד יותר טוב. זו אותה אנרגיה שמשודרת אחרת”.

מהן התכונות בך שהופכות אותך למנהיגה, למי שיכולה ליזום מהלכים בתחום הזה ולעזור לעוד נשים למצוא זוגיות ומערכת יחסים טובה שמובילה לחתונה?

התכונה הכי משמעותית שלי היא היכולת שלי לבחור לאן אני רוצה ללכת ולהבין מה יעזור לי להגיע לשם. זה יותר חזק מהפחד או מהחששות שזה לא יקרה, וזה הדבר שעמד לזכותי גם בתהליך של הנישואים.

התחתנתי בפעם השנייה לפני תשע שנים ואנחנו חיים ביחד כבר 12 שנה. הדרך שעברתי בשביל למצוא את בעלי הייתה מאד ממוקדת ומעשית. רציתי להימנע מלהיכנס למערכות יחסים קצרות וארוכות שלא מובילות למחויבות הגבוהה – לחתונה – ולחיים משותפים טובים יחד.  בכל תהליך החיפוש, שלקח שלוש שנים, לא הסכמתי לוותר על אהבה ותשוקה אך גם על ערכים דומים לשלי.

זה דרש ממני לעשות את כל שיעורי הבית האלה קודם עם עצמי, ניסוי וטעייה של הרבה מהלכים שחלקם עבדו וחלקם לא, וזה גם לא היה קל. כשהתחלתי לספר לנשים על המסע שעברתי ראיתי שחל אצלן שינוי בתפיסת העולם. הן הבינו שיש להן יכולת להשיג את מה שהן רוצות וביטאו שחרור עצום ושמחה. זה גרם לי להבין שיש לי כאן שיטה שעובדת.

מה האתגר הגדול שאנחנו עומדות בפניו כנשות עסקים, יזמיות ומנהיגות שרוצות גם מחויבות זוגית וגם לתחזק מערכת יחסים טובה?

“כנשים יש בנו שני חלקים – את החלק הגברי והחלק הנשי. האתגר הגדול הוא לא לתת לאף חלק לבלוע את החלק השני. בואי נסתכל על הנשים בסרטים של ג’יימס בונד או על גיבורות העל – נכון שמדובר בסרטים, אבל הן קיימות גם בחיים האמיתיים ובעולמות היזמות והניהול. אלו נשים מאד אסרטיביות, הן יודעות מה הן רוצות. הן עומדות מול הפחד ומתמודדות איתו.

מנהיגה לא מוותרת על הנשיות שלה בתור הכוח, אבל לא נכנעת לסיטואציה או מאפשרת לגבר לנהל לה את החיים. היא לא מחליטה בשביל אף אחד אחר פרט לעצמה – היא לא שתלטנית, היא לא מחלקת הוראות, אבל די ברור כשרואים אותה, שזו לא אחת שאפשר לנפנף אותה”.

“בתוכנית שפיתחתי אנחנו מדברות על נושאים רבים ומגוונים: איך להתכונן לחיפוש הזוגיות ולעבור את התהליך בלי לב שבור, איך להשתמש באפליקציות ורשתות כדי להכיר את בן או בת הזוג שמתכתבים עם המטרה שאת רוצה ואיך תדעי מתי לאפשר לגבר ולקשר לזוז צעד נוסף קדימה עד להתחייבות וחתונה”.

להרשמה לקבוצת הוואטסאפ של אריאלה, בה היא משתפת בפעילויות ובתכנים:
https://meantformarriage.ravpage.co.il/meantformarriagewhatsappinvite?ref=noa

שני רופא
המגזין

שני רופא – העתיד נמצא בטכנולוגיה: איך כלים טכנולוגיים מקדמים אותנו למנהיגות חזקה ולתוצאות מהפכניות?

ד”ר שני רופא, עורכת דין, סופרת משפטית, מומחית סייבר, מחשבים ואינטרנט, מרצה, בוררת, ואשת עסקים, מאמינה שהסוד להצלחה עסקית היום טמון בהכרות עם עולם הטכנולוגיה ויותר מכך, עם מערכות לאיסוף נתונים ומידע שמאפשרות לנו להבין יותר על דעת הקהל וכיווני החשיבה שלו. בטור אישי היא מספקת לנו ניתוח מרתק של האפשרויות הגלומות בדבר הזה, הכל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב, שנקרא איסוף מידע.

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
המגזין

שרה ארבל – לגזור ולשמור

שאלנו את שרה ארבל, המאמנת הבכירה בארץ ובעולם, על כמה מהנושאים המעסיקים היום את הנשים שאנחנו פוגשות בתוך קהילת אורקה. על מנהיגות נשית, שוויון מגדרי, אותנטיות ועצמאות כלכלית – במילים שלה. 

קראי עוד »
המגזין

איילה רייטר – אלוהי הפרטים הקטנים: אילה רייטר יוצרת תכשיטי יוקרה בהתאמה אישית

אחרי שהייתה מחנכת בבית ספר ובעקבות מעבר לקנדה לפני שנים, חזרה אילה רייטר לאהבתה הראשונה – יצירה ואמנות. בסטודיו שלה בטורונטו היא מעצבת עבור נשים בכל רחבי העולם תכשיטי בוטיק מאבני חן, שכל אחד מהם מותאם באופן פרטני לאישה שתענוד אותו. “אני מאמינה שכל יצירה שלי מאפשרת לאישה את המרחב להיות הגרסה הכי טובה של עצמה”
למעלה מ-25 שנים עוסקת אילה רייטר, יוצרת ובעלת המותג הבינלאומי היוקרתי Ayala Raiter Jewelry Couture בעיצוב תכשיטים המשלבים בין אבני חן וחומרים שונים. רייטר, שמתגוררת מזה 20 שנים בטורונטו אבל תכשיטיה נמכרים ומוכרים בכל רחבי העולם, מעצבת יצירות מקוריות חד פעמיות, אשר מיוצרות במהדורה מוגבלת.

קראי עוד »
נועה סטרלינג
המגזין

נועה סטרלינג – דבר העורכת

מאז שהפכתי לכותבת ועורכת עצמאית ולבעלת עסק משלי התמקדתי במפגשים עם נשים שעושות, יוזמות, יוצרות דברים נפלאים ורוצות לספר על כך. ידעתי על בשרי שמאחורי הסיפורים שאנחנו מציגות לעולם מסתתרת דרך פתלתלה ועמוסה באתגרים ושיעורים.

קראי עוד »