חגית זיו

חגית זיו – “לתת זה לקבל”

את הכתבה על חגית זיו, סמנכ”לית אסטרטגיה ותקשורת שיווקית של אורקה ואחת הדמויות שהכי מזוהות עם הארגון, היה לי חשוב לכתוב בעצמי על מנת שתכירו את העוצמות המיוחדות שיש בה. חגית, המתגוררת בטורונטו, מלווה אותי בשנים האחרונות עוד מהימים שאורקה הייתה רעיון בלבד. יצאנו לדרך ביחד. היום, היא שותפה מלאה להפיכת הארגון שלנו לרשת הנשית העסקית הגדולה ביותר בעולם לנשים ישראליות מכל רחבי הגלובוס.
כל מי שמכיר אותה מעיד עליה שהיא יצירתית, מוכשרת, נדיבה, חכמה, בעלת תובנות עמוקות ובוחרת להסתכל תמיד על הצדדים החיוביים בכל סיטואציה. מעטים מכירים את הסיפור האישי שמסתתר מאחורי החיוך הנצחי שלה.

בגיל שנתיים אובחנה מאיה, בתה עם עיכוב התפתחותי רב תחומי. מתוך החוויה האישית והרצון לסייע להורים וילדים נוספים, היא מקימה בימים אלה מיזם חדש שמטרתו לייצר פתרונות לבוש לילדים עם בעיה בוויסות חושי. היא מקדמת עם המון נתינה את העזרה לאנשים הסובלים ממוגבלויות גם במסגרות התנדבותיות רבות. “יכולתי להיכנע ולהישבר, בחרתי להילחם ולא לוותר”, היא מספרת.

חגית היא מעצבת גרפית בהכשרתה, בעלת 25 שנות ניסיון בתקשורת חזותית, שיווק וניהול פרויקטים. היא עבדה במשרדים גדולים בענף הפרסום ועיצוב תערוכות בישראל ובקנדה; במהלך השנים הובילה מהלכי שיווק, מיתוג ופרסום רחבים וייחודיים במגוון חברות עסקיות בתחום הבנקאות, קולנוע ומוצרי צריכה.

בשנים האחרונות, היא מנהלת תהליכי מיתוג ועיצוב ללקוחות שעוברים טרנספורמציה מתפקידים בכירים למקצועות חופשיים, נותני שירות רפואי, עסקים בתחום האקדמיה, מזון ועוד. חגית מתמחה גם בעיצוב ועריכת ספרים ופיתוח משחקים בתחום החינוכי-התפתחותי. בנוסף, היא מלווה אישית בנושאי שיווק, בניית תוכניות עסקיות והיא גם יזמית שעובדת בימים אלה על מספר פרויקטים ייחודיים.

חגית הגיעה לקנדה לראשונה לפני 20 שנה ופגשה את בעלה הקנדי במסגרת ביקור משפחתי. היא נשארה לגור בטורונטו והחלה את דרכה המקצועית במדינה כמעצבת גרפית בחברת סטארט-אפ בתחום התקשורת. 

לפני מספר שנים, אחרי שצברה ניסיון רחב ומקיף בחברות פרסום והוצאה לאור, החליטה להקים עסק משלה והפכה לפרילנסרית. האהבה שלה לעיצוב ואמנות, הדיוק בפרטים, מקצוענות חסרת הפשרות והמעטפת המקיפה שהיא מציעה, משלב הרעיון הראשוני ועד לפיקוח על התוצרים המוגמרים, מתחברים יחד ויוצקים ייחוד ועומק לעשייה שלה. 

ספרי התמונות הדיגיטליים שהיא יוצרת בהתאמה אישית, מאפשרים לא רק לעצב וליצור מזכרת יפיפייה, אלא גם לרפא ולשחרר. “אני מאמינה בכוח של תמונות וזכרונות לרפא,ולשחרר, לשמר את העבר, אך גם להעצים את הרגע הזה ואת ההווה שלנו”, היא אומרת. 

לצד פעילות המיזם החדש, שכרגע נמצא בשלב של יצירת שיתופי פעולה לקידומו והשגת מימון לצאת לדרך, פועלת זיו ומתנדבת בארגונים שונים העוסקים בסיוע לבעלי מוגבלויות, בטיפול במשפחות חסרות אמצעים, ומהגרים חדשים. 

“ההתנדבות עבורי היא מקור להמון סיפוק והנאה, לאורך העשייה שלי למדתי שלתת זה הכי לקבל. אני מוצאת שהיציאה מהעניינים הפרטיים שלי אל מקום רחב יותר של עשייה למען האחר, עוזרת לי להתמודד וגורמת לי להרגיש מבורכת ואסירת תודה”, אומרת חגית. “המוטו שלי בחיים הוא לקבל את הדברים שקורים לנו בחיים באהבה מלאה, לבחור בנתינה ובחיים של סיפוק ויצירה. להמשיך הלאה ולפעול, אלו החיים האמיתיים”. 

“המפתח לשלוות הלב מצוי ברגע הזה. כל פעולה מוצלחת שאנו עושים נובעת מתשומת לב לשלושה דברים: הנאה, סיפוק והיכולת לקבל את הדברים באהבה. כך למדתי מאקהרט טול וזוהי גם תפיסת העולם שבה אני מנהלת את חיי. למדתי לייצר שלווה גם ברגעים קשים”.

חגית זיו

מאיפה הרעיון למיזם הייחודי?

“הבת שלי, כמו הרבה אנשים אחרים הסובלים מהפרעה בעיבוד החושי, רגישה מאד למגע העור עם בדים ופריטי לבוש מסוימים. התקשיתי למצוא עבורה הלבשה תחתונה שלא תגרום לה לחוסר נוחות ולגירוי של העור. המיזם שהקמתח יפעל לייצור פריטי הלבשה תחתונה ופריטי לבוש נוספים לבעלי רגישות יתר. האתגר היה למצוא את הבד המתאים ולדאוג לתפירה נסתרת שלא יוצרת חיכוך עם הגוף”.  

“בגיל שנתיים אובחנה מאיה כסובלת מעיכוב התפתחותי רב-תחומי”, היא מספרת על המפגש הראשון עם האתגר שדרש בחירות מושכלות והתמודדות עם מציאות חדשה.

“הרופא הכין אותנו להתמודדות קשה. יכולתי להיכנע ולהישבר, בחרתי להילחם ולא לוותר והחלטתי שאתן לה את כל מה שמגיע לה ויהי מה. ההחלטה הזאת איפשרה לשתינו קפיצת דרך התפתחותית והמיזם החדש הוא חלק מכך. למדתי איך לעבוד איתה, להקשיב לה והבנתי שקשר הורה ילד הוא היסוד להתפתחות הילד והוא המפתח להצלחה!  הבת שלי סקרנית, נחושה, ונלחמת על מה שחשוב לה, לא מוותרת לעצמה, מתמודדת עם האתגרים באופן יומיומי. גיליתי והיא גילתה עד כמה היא מסוגלת ויכולה, היא כובשת ומבריקה. כל יום אני לומדת ממנה דברים חדשים”.

“כל התנסות כאמא וכל מה שעברנו כמשפחה, הובילו אותי להבין עד כמה אני חזקה ולא נותנת לאף אחד להשפיע על המוטיבציה והנחישות במטרה שלי”, היא אומרת. “למדתי לקבל את הדברים כפי שהם, גם בימים הכי קשים שלנו, ויש ימים כאלו. אני בוחרת לחיות את הרגע ולא נותנת לאירועים האלו להשפיע על כל מהלך היום, כל יום הוא הזדמנות חדשה להתחיל מחדש”. 

המגזין

נדל”נשי

כל אחת יכולה שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס הן אחיות, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן ובעלות חברת נדל”נשי, המאגדת סביבה אלפי נשים שלומדות ורוכשות כלים

קראי עוד »
דנה בל
המגזין

דנה בל – מרגישה בבית

דנה בל עברה דרך ארוכה עד שהקימה את העסק שלה, Dana Bell Homes, חברה לנדל”ן המסייעת היום למשפחות ישראליות הפועלת תחת המותג הבינלאומי Re/Max– ולא רק להן – למצוא בית חדש בעיר הגדולה ולהתחיל חיים חדשים, ברילוקיישן, התמחות או תהליך הגירה. “טורונטו נמצאת בבום”, אומרת בל, “ערך הנכסים עולה מדי שנה ב-20-30% באופן היסטורי”

קראי עוד »
אופירה עזריאלי
המגזין

אופירה עזריאלי – פירורים של זיכרון ויסודות של הנצחה

במשך 20 שנה הייתה אופירה עזריאלי בעלת משרד יחסי ציבור מהמובילים בישראל. ספרה “פירורים של חום” היה יריית הפתיחה לפעילות בתחום הנצחת השואה. “עבורי, הנצחת השואה והעברת המסר שחייבים להעלות את הנושא לשיח בכל פעם מחדש, היא שליחות חיי”

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »
הילה פריש
המגזין

הילה פריש – לא עוצרת לרגע

המסע המקצועי של הילה פריש, מנכ”לית E-Pack טורונטו ואחת השותפות המובילות באורקה, התחיל באחד המקומות היפים בישראל – נווה שלום, המשיך אל המפעל בקיבוץ ואל קריירה משגשגת בניהול והוא ממש לא קרוב לסיום. בראיון למגזין שלנו היא מדברת על מנהיגות נשית בתוך ארגון, על האתגרים מאחורי הרילוקיישן ועל הצעד החדש שלה

קראי עוד »