לבנת ניזרי

ליבנת ניזרי – לאחוז בקוביות המשחק ולבחור בחיים: ליבנת ניזרי על מנהיגות בצל אובדן

לפני כשמונה שנים, לאחר תאונה קשה, איבדה ליבנת ניזרי את בתה יובל. מול הטרגדיה, בחרה ניזרי, מנהלת בכירה בבנק, מרצה וסופרת, לקחת את קוביות משחק החיים שהוטלו לפניה וליצור עשייה מעוררת השראה. בראיון היא מספרת על הבחירה לקום וליצוק את הערכים שלה ואת אלו שהותירה יובל אחריה, לתוך חיים של משמעות, מנהיגות ועזרה לאחרים.
סוף 2013. ערב שגרתי לחלוטין בחייה של ליבנת ניזרי (51), אמא לארבע בנות, נשואה, מנהלת בכירה בבנק דיסקונט והיום גם מרצה וסופרת, מסתיים בטרגדיה ששינתה את חייה מקצה לקצה. 

“יובל ביתי השלישית, אז בת פחות מ-12 שנים, מתעמלת בהתעמלות אמנותית ורקדנית מחוננת, שאלה באותו ערב אם תוכל להישאר לשיעור של הבנות המתקדמות. אני מסכימה. כשאני יוצאת לאסוף את יובל, הילה מבקשת להצטרף”, היא מספרת.

“כולנו נוסעות לאכול גלידה יחד. אנחנו מגיעות לגלידרייה, חלים עיכובים קטנים שנראו חסרי משמעות באותו הרגע. אנחנו חוזרות למכונית. אני משנה את המסלול כי מאוחר בלילה וישנו רכב שמפריע לראות שלי ואני בוחרת לא להסתכן. אני מגיעה לצומת, עוצרת ונותנת זכות קדימה להולכי הרגל. בום. מונית שירות נכנסת בצד של הבנות”.

לאחר שבוע של מאבק על חייהן של הבנות, ב-31.12.2013, הילה מתעוררת מתרדמת. יובל נשארת בת 11 ושמונה חודשים לנצח. שבועיים לאחר פטירתה של יובל, מכנסת ליבנת ישיבה משפחתית. מסביב למיטתה של הילה שעדיין מאושפזת בבית החולים, מתיישבים אמנון, בעלה, ליבנת וגם אור ויעל, בנותיה הגדולות שהיו אז בנות שמונה עשרה וארבע עשרה.

“בישיבה אני מעבירה מסר של בחירה בחיים. אני מבקשת מכולנו להעביר את המיקוד מהאובדן והכאב הגדול על יובל שאינה, לחיים של הילה, של הבנות ושל אמנון ושלי”, היא מספרת.

“אני מזכירה לאור שהיא מתגייסת לצה”ל לקצונה, ליעל שהיא ממשיכה להדריך ב”מכבי צעיר” ולאמנון את הפעילות העסקית שלו. כולכם, כך אני מבקשת מהם, מגיעים לבית החולים רק בערב. אני נשארת פה עם הילה, אני מצהירה. את יובל אנחנו לא יכולים להחזיר אבל כולנו פה חייבים להמשיך בחיים”.

הישיבה המשפחתית המטלטלת ההיא סימנה את הבחירה של ליבנת לצאת מסע של עשייה מעוררת השראה, שכוללת הרצאות וכתיבת ספר, זאת במקביל לקריירה הניהולית בבנק.

“קוביות משחק”, ספרה שיצא לפני כשנה, הוא ספר שמעניק כלים להתמודדות עם מצבי משבר ומתאר את מסעה האישי לגילוי העוצמות הפנימיות שאפשרו ומאפשרות לה היום להתמודד עם האובדן, לחיות חיים של צמיחה והתפתחות, לשתף ולחזק אחרים.

לאסוף את קוביות המשחק ולהטיל אותן מחדש

בכנס “נשים מובילות עתיד חדש” של אורקה תעלה ניזרי על הבמה עם התובנות העיקריות שאיגדה בתוך “קוביות משחק” ומתוך הסיפור שלה על היכולת להנהיג, לצמוח ולשגשג גם לאחר משבר קשה ומתוך האתגרים שמציבים לנו החיים.

“החיים שלנו מספקים לנו אתגרים. התמודדות עם אובדן של אנשים קרובים ומשמעותיים, אובדן של מקום עבודה או קריירה שבנינו, עסקים שסגרנו וגם מצבים בריאותיים קשים שלנו או של יקירינו, גירושין ופרידות ועוד”, היא אומרת, “התמודדויות כאלו דורשות את היכולת לנתח ולזהות מחדש מהן קוביות המשחק שלי – היכולות, הערכים והכישורים שלי – ולהטיל אותן מחדש לתוך לוח המשחק החדש”.

ישנם שחקנים נוספים שמשתתפים במשחק של חיינו. הם משפיעים עלינו ומטילים את קוביות המשחק שלהם ומבצעים מהלכים שפעמים רבות משנים את הלוח שלנו באופן דרמטי, אבל מה שקובע את המשך המשחק – המשך החיים שלנו – זו היכולת לבחור מהן קוביות המשחק שלי ואילו מהלכים אעשה כדי לשלוט מחדש בחיי.

בחיים שלי, היה שחקן, הנהג הפוגע, שביצע בחירות ומהלכים ששינו לנצח את חיי והפכו את לוח המשחקים שלי ללוח חסר, כואב, מדמם. האם כל משחק החיים שלי יושפע מהמהלכים של השחקן שמולי? אני בוחרת אחרת. אני בוחרת לבצע מהלכים בוני חיים.

לבנת ניזרי

מנהיגות מתחילה בהכרות עם עצמי

בספר ובהרצאות שלה, משתפת ליבנת בצעדים שעשתה כדי לחזור ולהנהיג את משפחתה לתוך החיים שאחרי האובדן ולבחור בהתפתחות, צמיחה והתבוננות אל העתיד. מאחורי הצעדים שבחרה לעשות, מההחלטה לתרום את איברי ביתה ועד למיקוד בעשייה, בקריירה ובשיקום התא המשפחתי, ניצבת המסקנה החשובה ביותר – כדי להנהיג, כדי ליזום, כדי להמשיך בחיים – צריך להבין מה מנהל אותנו, מי אנחנו ומה חשוב לנו.

“כדי להפוך למנהיגה, בכל תחום, אני צריכה להבין מה מנהל אותי בחיים ומי אני בבסיס, בתוכי. מה חשוב לי. לפני כל החלטה אני מבררת מהם הדברים שחשובים עבורי, האם הם מתלבשים עם הערכים שלי, עם מי שאני והאם אני מצליחה להזדהות עם הערכים שהצד השני מביא לשולחן, בין אם זה שולחן עסקי או מגרש המשחקים האישי שלי”, היא מסבירה.

“מבחינתי אין הפרדה בין אני בחיים האישיים שלי לבין אני בעבודה. אני מביאה את עצמי כמו שאני בכל מקום בו אני נמצאת ובעיניי זוהי מנהיגות אמיתית. אנשים הולכים אחריי בגלל האותנטיות והערך שאני מביאה ולא בגלל שאני המנהלת. מנהיגות אמיתית גורמת לאנשים להשתנות, להתפתח, להזדהות עם הערכים של המנהיג ובכך יוצרת הובלה ומצוינות”.

הערך של מנהיגות הוא משהו שמלווה אותך כל החיים?

“מילדות בחרתי להיות משמעותית בכל מקום בו הייתי. הייתי מדריכה בתנועת נוער ומרכזת של סניף, שם גיליתי את יכולות העמידה שלי מול קהל, יכולות ארגון וניהול של תהליכים. אני מבינה בדיעבד עד כמה ההתנסות הזו גיבשה את האישיות שלי והובילה אותי לבחור להיות קצינה בצבא ולאחר מכן לבחור בתפקידי ניהול, מתוך מטרה לממש את מלוא היכולות שלי ושל מי שבסביבתי, מתוך אהבה ונגיעה באנשים”.

מה מאפיין את המנהיגות שלך?

“המנהיגות שלי היא מנהיגות מתוך דוגמא אישית, גם בבית כאם וגם בעבודה כמנהלת. האופן אני מנהלת משברים, מקבלת החלטות בזמן אמת, בלי להישבר, מבלי לשדר לחץ, מתוך גמישות מחשבתית וניהולית, מתוך מערכת מסרים ברורה, שתמיד רואה לנגד עיניי ערכים של כבוד ואהבה, הופכים אותי למנהיגה שמזדהים איתה, שרוצים ללכת אחריה”, היא משתפת.

“מנהיגות היא גם להבין למה אני זקוקה. נתתי לעצמי זמן להתאבל. אני מאפשרת לעצמי להתגעגע ליובל שלי ולשאת אותה איתי תמיד, לא רק בחלקים של הכאב, גם ברגעים של צמיחה, מימוש העצמי, הנתינה לזולת ואהבת האדם”.

לפרטים נוספים על הרצאות ולרכישת הספר “קוביות משחק”:
https://livnatnizri.com

קרול גלזר
המגזין

קרול גלזר – להגביר את השפע בתוכנו

קרל גלזר, מלווה נשים לתודעה בריאה של הכסף והשפע . מאמינה שהדרך להתחבר אל הכסף מתחילה בתודעה, או יותר נכון – בהבנת הסיפורים ששמענו מילדות והמסרים שקיבלנו. “האתגר הגדול שהוביל אותי לפריצת דרך היה לסלוח לעצמי על טעויות כלכליות שעשיתי בעבר. התהליך הזה משמעותי ביותר בתוך התהליך שאני מעבירה לאחרים”, היא מספרת.

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »
מירית בן נון
המגזין

מירית בן נון – חלום משלה

מירית בן נון מציירת נשים מצליחות, מנהיגות וחולמות שלכולן מקום משלהן, שהקימו בשתי ידיהן. את סיפוריהן היא יוצקת אל תוך יצירותיה שמוצגות בתערוכות בארץ ובעולם ומציגות כתב יד אמנותי ייחודי לה, עם צבעוניות עשירה ו”שעטנז תרבותי” מרתק

קראי עוד »