כל אחת יכולה

שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס הן אחיות, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן ובעלות חברת נדל”נשי, המאגדת סביבה אלפי נשים שלומדות ורוכשות כלים להשקעה בנדל”ן ומשקיעות בתבונה. בראיון למגזין הן מספרות על הדרך לנדל”נשי ועל העשייה מאחורי החברה שמאפשרת לנשים מכל קצוות האוכלוסייה להבין שהן יכולות וצריכות ליצור לעצמן בטחון כלכלי.

בקהילת הפייסבוק של נדל”נשי, מדברות נשים מכל קצוות האוכלוסייה על השקעות בנדל”ן. אלו שנכנסות לקבוצה, מקבלות מיד מסר אחד חשוב – כל אחת יכולה ליצור לעצמה בטחון כלכלי באמצעות ידע, למידה ותעוזה פיננסית.

על הקהילה, כמו על תוכניות הליווי, ההרצאות והעשייה הענפה מאחורי נדל”נשי, אחראיות שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס, אחיות, יזמיות בנשמה, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן. במהלך השנים בהן פועלת נדל”נשי, פגשו השתיים וליוו אלפי נשים בדרך להשקעות בנדל”ן. החברה, שמוגדרת גם כעסק חברתי, חרטה על דגלה את נושא העצמאות הכלכלית.

תוכנית הליווי המרכזית Real-Women כוללת קורס מקצועי להשקעות נדל”ן בישראל ובעולם הנמשך מספר חודשים, בלמידה בזום, לצד שישה שיעורים מצולמים, סיורים לימודיים וליווי אישי של כל אחת מהנשים – באמצעות מנטוריות שהוכשרו לכך ומלוות את המשקיעות יד ביד למשך שנה .

נדל”נשי התחילה מהשטח. הייתי קרימינולוגית קלינית, עבדתי במחלקה הפסיכיאטרית הסגורה בכלא איילון, עבודה עם תרומה לחברה, אבל לא היה לי אופק כלכלי”, מספרת שרון.

“במהלך חופשת הלידה הראשונה שלי, הבנתי שכל המשכורת שלי עומדת ללכת על המעון. אין מוצא. בעלי היה סטודנט ולא ידענו מה יהיה כושר ההשתכרות שלנו בעתיד. גדלתי בבית שמדברים בו נדל”ן. ההורים שלנו היו בעלי משרד תכנון הנדסי ואדריכלי. שניהם תמיד היו עצמאיים. באינסטינקטים היה לי כבר הכרות עם עולם התוכן הזה. הלכתי לעשות קורס השקעות נדל”ן. זה היה הקורס הראשון בארץ”, היא מוסיפה.

“התחלתי לגלות מה זה להשקיע בנדל”ן, קנייה, מכירה וסוגי השקעות שונים. התחלתי לאהוב את זה. עשיתי עסקה אחת ומשם זה התגלגל הפכתי את זה לעסק. עבדתי עם משקיעים, השקעתי בארה”ב, קבוצות רכישה, כל הזמן הייתי בתהליך של לימוד והתפתחות עסקית. גיליתי עד כמה אני אוהבת את התחום הזה ולמדתי עוד ועוד תחומים וכלים בתוכו”. 

מה גרם לך בסופו של דבר להתמקד בקהל נשי?

יום אחד שוחחתי עם אחת המשקיעות שליוויתי, דיברנו ובשיחה עלו מושגים פשוטים מעולם הנדל”ן, למשל ‘נסח טאבו’. ‘אני לא מבינה על מה את מדברת’, היא אמרה לי. אמרתי לה “תלמדי” והיא ענתה “תלמדי אותי”. כשהיא אמרה את זה, נפל לי האסימון. כך נולדה נדל”נשי. החלטתי לקחת על עצמי ללמד רק נשים. כתבתי הרצאה, סגרתי אולם להרצאה הראשונה, קבעתי מועד לקורס ראשון. באותו השבוע, גיליתי שאני בהריון עם הילדה הרביעית.

הייתה דילמה אמיתית אם ללכת על זה, אבל ידעתי שכל התפתחות עסקית שלי התרחשה בתקופה של הריון ולידה. ידעתי שהרעיון כבר נמצא כאן ואני לא יכולה לשחרר אותו. באותה תקופה דליה עזבה את העבודה שלה. היא הייתה שם לעזור לי וככה היא התחברה והתחלנו את הדרך על נדל”נשי.

דליה, מתי ואיך הצטרפת לשרון בנדל”נשי?

אני כלכלנית ויש לי תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים. הייתי במשך עשרים וחמש שנים בעולם הבנקאות וההייטק, הייתי אנליסטית בכירה בהנהלה ראשית ועברתי מסלול עתודה ניהולית בבנק. בהמשך, עברתי להייטק, פתחתי סניף של חברה בינלאומית בישראל, התקדמתי והייתי סמנכ”לית. כשהמנכ”ל הודיע שהוא מתפטר הגשתי מועמדות להחליף אותו והתשובה הייתה שאני לא מהנדס. הייתי מוערכת אבל לא יכולתי להתקדם. החלטתי שאני עוזבת. עזבתי והתחלתי לעזור לשרון. התאהבתי בנדל”ן והיה לנו כיף לעבוד ביחד. למדתי כתלמידה בקורס ששרון העבירה והתחלתי להכיר את המושגים. התקדמנו יחד והיום כל אחת מאיתנו מביאה לנדל”נשי את המיומנויות והפונקציות שהיא חזקה בהן”.

אני אחראית על משאות ומתנים, חוזים, התעסקות עם בנקים וכספים. שרון יותר חזקה ביצירת שיתופי הפעולה, שיווק, טכנולוגיה וכדומה. מול הלקוחות זה תמיד שתינו”, מספרת דליה.

“אני חושבת שאי אפשר לעשות נדל”ן בלי החיבור הזה בין כלכלה ובין נדל”ן. מול הלקוחות יש סינרגיה נורא נכונה של שילוב ידע. 

“אנחנו ממש נותנות להן מעטפת שלמה”, מספרת שרון. “מי שבאה אלינו לתהליך ליווי כדי להשקיע מקבלת את כל המעטפת איך להתנהל עם הכסף שלה. כל אחת מאיתנו למדה מהשנייה ואנחנו לא מפסיקות להתפתח. חשוב לנו לתת למשקיעות שלנו מעטפת הוליסטית שמסתכלת על החיים מכל נקודות המבט – הנכסים, הפיננסים, מערכות היחסים, הילדים, הבן זוג, ההורים”.

“תנהלו את החיים שלכן”

“השקעות נדל”ן הן חלק בילד אין בהתנהלות שלנו. ההשקעה הזו תומכת בנו, מסייעת לנו להשיג את המטרות שלנו, האישיות והמשפחתיות”, מסבירה שרון את האג’נדה העיקרית מאחורי נדל”נשי ומאחורי ההשקעות שהיא בעצמה יזמה עבורה ועבור בני משפחתה.

“כשאשה מגיעה אלינו, אנחנו מסתכלות על כל הזוויות ובונות את הפרופיל שלה – למה היא באה, מה היא רוצה, מה הסטטוס שלה, מה הגיל שלה, איפה היא נמצאת בחיים, האם היא עובדת או לא, האם רוצה להפסיק או לשנות עבודה, האם רק עכשיו היא נכנסת למעגל העבודה, האם יש לה בן זוג או שהיא מפרנסת לבד, האם יש לה עוד תמיכה”, היא מסבירה, “אנחנו מפרקות את החיים שלה כדי להבין איפה הקשיים ואיפה אפשר לחזק אותה. המטרה שלנו היא לעזור לה לסגור את החודש באמצעות ההשקעות או לדאוג לתחנות ההוצאה העיקריות שיש בדרך – בת או בר מצווה, דירות לילדים, חתונות, לימודים וכדומה”.

זה הרבה הרבה לפני הנדל”ן, הנושא הזה עצמאות כלכלית חשוב לנו, הוא המנוע שלנו”, מוסיפה דליה. “זו מנהיגות נשית, זו הצלחה נשית – להיות עצמאית, להחליט עבור עצמך”.

“זו בדיוק הסיבה שאנחנו באות לכנס של אורקה בטורונטו”, אומרת דליה על ההחלטה לתת חסות לכנס “נשים מובילות עתיד חדש” ולקחת בו חלק פעיל.

 “הרבה לפני ההשקעה בנדל”ן, אנחנו רוצות ללמד את אותה אישה להשקיע בעצמה כי היא ראויה, עצמאית, יכולה, לא משנה אם יש לה זוגיות או אין לה”, מוסיפה דליה. “אנחנו נשים מובילות, חזקות, שמנהלות את הכסף שלנו ושל הבית, לוקחות אחריות בשיתוף בן הזוג, אנחנו מובילות. זו החדשנות”.

“המסר העיקרי שלנו לנשים הוא ‘תנהלו את החיים שלכן. קחו אחריות, תבינו אילו נכסים פיננסיים יש לכן, מה קורה בחשבון הבנק. איזו פנסיה יש לכן ומה קורה בקרן ההשתלמות שלכן. כל כך חשוב להתמודד עם הנתונים”.

“הכנסנו את המושג פנסיה נדל”נית לתוך הקהילה שלנו. חשוב לנו לקדם נשים בנושא הזה – אל תסתמכי על הקופות, תדאגי לעצמך שיהיו לך נכסים”.

עד כמה אתן פוגשות את המקום הזה של הפחד מלדעת את התמונה המלאה? 

דליה: כולן באות עם פחדים. היו לי בשבוע שעבר שיחות עם שתי נשים, שבעליהן היו במשרות בכירות והן לא התעסקו עם הצד הפיננסי במשפחה. שתיהן אמרו לי, חשבנו שנהיה איתו לנצח ונחיה מהפנסיה שלו. בום טראח, באו גירושים. כל השנים הן לא עבדו, לא פיתחו קריירה. יום אחד נגמרה הזוגיות. חשוב לנו ללמד נשים להתמודד עם המציאות, עם המושגים האלו. אנחנו משלבות בתוכנית שלנו גם תהליך שהוא אימוני, מנטלי, שתומך ומסייע גם עם הפחדים והקולות האלו.

שרון: למדתי קואצ’ינג כדי ללוות גם במקום האימוני. אנחנו מדברות איתן את השפה הזו של אמונה פנימית, חסמים, דפוסי חשיבה, מה משרת אותך ומה לא משרת אותך, מה את יכולה לעשות אחרת, איזה מטרות את מציבה לעצמך. איך מייצרים שינוי, השפה הזו כל הזמן נוכחת וזה משפיע. אנחנו רואות אותן נפרדות מהפחדים. זה משהו שמשלים את התמונה. אנחנו לא מוותרות על החלק הלימודי. כשיש את הידע, נוצרת תחושת מסוגלות. הן מבינות, הן יכולות לתרגם את זה לעשייה. הן מתחילות לסמוך על עצמן. זה תהליך מנטלי”.

“כל אחת אחרת”

נדל”נשי מפגישה נשים מכל קצוות האוכלוסייה. מנשים מבוססות שלהן נכסים וכסף ועד לנשים חד הוריות, שכירות בחצי משרה שרוצות ליצור לעצמן ולילדיהן עתיד אחר.

“ליווינו כ-5000 נשים עד כה. אף אחת לא דומה לשנייה. כל אחת מגיעה עם הנתונים שלה. עם הגילאים של הילדים שלה. עם ההוצאות החודשיות. גרושה או לא גרושה. לכן חשוב לנו להתאים את הליווי באופן אישי, להיות נוכחות בשיחות של המשקיעות שלנו, להכיר אישית, ללמד”, מספרת דליה.

שרון: אנחנו פוגשות נשים שאין להן תשתיות. אמהות יחידניות למשל, הן עובדות בחצי משרה כדי להיות עם הילדים. מרוויחות 4500 שקלים בחודש, משלמות שכירות, איך אישה כזו תרים את הראש? דווקא אישה כזו, שאולי יש לה סכום מירושה, קרן, חסכון, דווקא את המעט הזה היא יכולה לתעל. זה המפתח לייצר שינוי, לעזור לה לסגור את החודש ולא לאכול את החסכונות שלה. זה חלק ממה שאנחנו עושות – להסתכל על מה נכון. יש מלא עסקאות נדלן, לא חסרות הזדמנויות אבל צריך לבדוק מה מתאים לכל אחת”.

הנושא הזה של השקעות ועצמאות כלכלית נשית הופך מדובר בשנים האחרונות. אתן רואות עלייה במספר הנשים שמגיעות אליכן?

שרון: מאז שהתחלנו את נדל”נשי צמחו הרבה מיזמים, קבוצות. אנחנו רואות חברות שמדברות בשפה נשית אחרי ששנים דיברו בשפה גברית. המודעות עולה ועולה. הצלחנו לעורר מודעות, אנחנו עושות יח”צ וחשוב לנו לעורר את הדבר הזה, יש פה פאן חברתי משמעותי. הקהילה שלנו פתוחה לכל אישה ואנחנו יוצקות אליה הרבה תוכן כדי לפתוח לנשים את הראש ולגרום להן להבין שהן יכולות. אנחנו רואות יותר נשים פונות, מחפשות, שואלות, מבקשות עזרה להתחיל”.

דליה: “אנחנו נותנות ליווי שהוא כולו יד ביד אבל היד שלה מובילה. היא מנהלת את התהליך. אנחנו נותנות את הכלים להאמין שאפשר, שהיא מסוגלת, שהיא ראויה, לתת לה את הדרך ולהוביל אותה צעד צעד, ממש ברמה של משימות יומיות, חיפוש אחר תשובות, תחקיר, בירורים, פגישות, כל הזמן לראות מה השלב הבא”.

לצד תוכנית הליווי פורצת הדרך שלהן, מפעילות דליה ושרון קהילת הפייסבוק שמונה היום מעל 11 אלף נשים, קהילת בוגרות ענפה שממשיכה בפעילות, מתייעצת וחוזרת שוב ושוב לפעילויות נוספות.

“הקהילה שלנו גדולה ויש לה כוח, כוח שמאפשר לנו לעשות מהלכים אסטרטגיים ולמשקיעות שלנו לעשות השקעות טובות שמתאימות לצרכים”, אומרת שרון.

“אנחנו נותנות מענה, משקיעות בתוכן, חלק מהתהליכים שאנחנו עושות זה לבדוק שווקים, חברות ופרויקטים. אנחנו פונות לגופים שמסייעים במימון ויוצרות שיתופי פעולה עם תנאים נוחים. הרבה פעמים נשים אומרות לי שאין להן זמן לחפש, אצלנו יש להן את כל המעטפת ואת כל האינפורמציה”

מהן התכונות בכן שנותנות את הדרייב, שדוחפות אתכן להנהיג שינוי?

דליה: אמונה בדרך. מנהיגה צריכה להאמין שהיא עושה את הדבר הנכון ורואה את טובת מי שמולה. אני חיה את זה. אני לא יכולה להפריד בין דליה ובין נדל”נשי,  זה בעיניי להיות מנהיגה. יש בי אמונה שזה נכון לכל אישה לדאוג לעצמאות הכלכלית שלה. 

שרון: אני מסכימה לגמרי. תכונות כמו נחישות, התמדה, אמונה בדרך. גם כשיש שם אתגר וקושי, להיות במקום שמדבר, משתף, לומד, להיות במקום של התפתחות ולדעת שמותר לטעות – חלק מהתהליך. אני נהנית לבנות סביבה שמעוררת בי השראה, מצמיחה אותי, לראות נשים שמעוררות בי השראה ולהיות זו שמעוררת השראה באחרות”.

לאתר של נדל”נשי:
https://www.nadlanashi.co.il

רינת סנג
המגזין

רינת סנג – זרה לא תבין זאת

רינת סניג, פסיכולוגית, קואצ’רית, מנחת סדנאות ומטפלת ב-NLP, חוותה על בשרה את הקשיים שמביא איתו הרילוקיישן והחליטה ללוות משפחות בדרך ליציבות בארץ חדשה. אחרי ששתי בנותיה עזבו את קנדה וחזרו לישראל, יזמה מיזם חדש המציע תמיכה להורים בצפון אמריקה, המתמודדים עם ריחוק גיאוגרפי מילדיהם, בנוסף לסדנה המתמקדת בהורי חיילים בודדים.

קראי עוד »
נועה סטרלינג
המגזין

נועה סטרלינג – דבר העורכת

מאז שהפכתי לכותבת ועורכת עצמאית ולבעלת עסק משלי התמקדתי במפגשים עם נשים שעושות, יוזמות, יוצרות דברים נפלאים ורוצות לספר על כך. ידעתי על בשרי שמאחורי הסיפורים שאנחנו מציגות לעולם מסתתרת דרך פתלתלה ועמוסה באתגרים ושיעורים.

קראי עוד »
גלי קדר
המגזין

גלי קדר – הורות או קריירה? הכל עניין של איזונים

גלי קדר אוחזת ברזומה עשיר של תפקידי ניהול בכירים, בהם הובילה את החברות בהן עבדה לרווחים של מאות מיליוני דולרים וניהלה מאות עובדים. בטור אישי מדברת קדר, אמא לשלושה ילדים, על נושא ההרצאה שלה – הצורך בהרמוניה ובאיזון בין הבית והקריירה. את הדרך לחיים הרמוניים סללה מתוך התנסויות חייה המקצועיים והאישיים וחזרה עם תובנות שנוגעות לכולנו

קראי עוד »
המגזין

ורד לביא – חלום שהתחיל בסטודיו במרתף והגיע עד קוסקו

ורד לביא גדלה בבית שבו האומנות הייתה חלק מהחיים והתאהבה בתחום התכשיטנות. התכשיטים שיצרה במרתף הבית בקנדה, אליה הגיעה לפני 20 שנה, סללו לה דרך ל-180 בוטיקים ברחבי קנדה ולבסוף גם לרשת קוסקו, עבורה היא מעצבת במשך שנים קולקציות חדשות

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
טלי ווינברג
המגזין

טלי ווינברג – שחקנית נשמה​

“לא חיים פעם אחת, מתים פעם אחת. חיים חיים שלמים והשאלה היא כיצד אנו בוחרות לחיות אותם”, אומרת טלי ווינברג, מנטורית מובילה ומי שעומדת מאחורי מנטאלי – הבית להתפתחות אישית משמעותית. הקורסים, ההרצאות והפעילות מלאת ההשראה שלה הופכות אותה לאישה מנהיגה בתחומה, שמתמודדת עם האתגרים בעיניים פקוחות ושלא מפסיקה ליצור ולחדש.

קראי עוד »