טלי ווינברג

טלי ווינברג – שחקנית נשמה​

“לא חיים פעם אחת, מתים פעם אחת. חיים חיים שלמים והשאלה היא כיצד אנו בוחרות לחיות אותם”, אומרת טלי ווינברג, מנטורית מובילה ומי שעומדת מאחורי מנטאלי – הבית להתפתחות אישית משמעותית. הקורסים, ההרצאות והפעילות מלאת ההשראה שלה הופכות אותה לאישה מנהיגה בתחומה, שמתמודדת עם האתגרים בעיניים פקוחות ושלא מפסיקה ליצור ולחדש.

 טלי ווינברג, מנטורית מובילה והבעלים של מנטאלי – הבית להתפתחות אישית משמעותית, פגשה בשנים האחרונות אלפי נשים בדרכן להצלחה. היא פגשה אותן על הבמות ברחבי הארץ ובעולם ובבית הספר שהקימה ובו היא מכשירה מאמנים ומנחי NLP.

ווינברג בת ה-48 מתגוררת בגדרה ונשואה בשנית לזיו. לזוג יש שלושה ילדים. “אחד שלי, אחד שלו ואחד שלנו”, היא מספרת. במסגרת הפעילות של “מנטאלי” מתמחה ווינברג בנושאים רבים. טרנספורמציה, הרגלים מזיקים, טראומה וחרדה, ילדים ונוער, פרישה, מנטורינג, סופרוויז’ן וייעוץ עסקי.

הכלים שפיתחה במשך השנים האחרונות ושאותם היא מעבירה הלאה בקורסים ובהרצאות שלה, מבוססים על דרך ארוכה ומעצימה, שלאורכה למדה על בשרה כמה חשוב לבחור במנהיגות ובהעצמה ולהחליט להגשים את עצמך בכל מחיר.

“הקמתי את בית הספר כדי להעביר הלאה את כל הדברים שלמדתי על בשרי ושבהם אני מאמינה. פיתחתי כלים ושיטות המסייעות לכל אחת ואחד שמגיעים למנטאלי לבחור בעשייה משמעותית, פורצת דרך ויוזמת. אני גאה בכך שאני פוגשת נשים מעוררות השראה שעושות את הדרך הזו ולבסוף מעבירות את הידע הלאה”.

“מעבר לתארים אקדמיים למדתי תחומים מגוונים בעולם האימון. האהבה הגדולה שלי היא לעמוד על במות, להעביר מסרים ולייצר אדוות של השפעה. אני יזמית בנשמה ויצרתי ליין של מוצרי העצמה שנוגעים באלפי אנשים מדי שנה. כל זאת עשיתי במשך כמה שנים בודדות תוך התמודדות עם אתגרים לא פשוטים. אני חולמת ומגשימה כי זה ערך עליון שלי ונותנת את הכל כדי שזה יקרה”.

“מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי פעילה ובעשייה משמעותית”, היא אומרת, “זו אחת הסיבות שבחרתי בקריירה צבאית מיוחדת, שבזמנו הסתיימה באקורד צורם וכיום אני יודעת שהכול לטובה ואני בייעוד שלי”.

“המשפט המוביל שלי “לא חיים פעם אחת, מתים פעם אחת. חיים חיים שלמים והשאלה היא כיצד אנו בוחרות לחיות אותם”, היא מוסיפה.

מהי מנהיגות נשית בעינייך?

“מנהיגות נשית היא כוח משמעותי כשרוצים לייצר השפעה. בתקופות רוויות באתגרים ושינויים ניתן לראות שייחודיות, ורסטיליות, אותנטיות ואסרטיביות המשולבות עם הכלה ואמפתיה מניבות פרי ומייצרות פרספקטיבות חדשות לתפיסת המציאות.

לתפיסתי מנהיגה יודעת לנווט במים סוערים. היא החובלת הבכירה על הסיפון ויודעת לתפעל את כלי השיט הגדול והמאסיבי בתבונה וברגישות. היא פועלת ממקום נקי, נטול אגו, יודעת שיש דברים שאיננה יודעת ולכן מקשיבה באמת.

היא נמצאת בחדר הפיקוד ויחד עם זאת רואה לנגד עיניה את כל אנשי הצוות שלה. תמיד יהיה שובל של אנשים שילך אחריה, יאמין בה ויאמר את אשר על ליבו ללא חשש. היא תדע לומר מילה טובה וגם תודה בטעותה ממקום עוצמתי.

טלי ווינברג

מאיפה מגיעה היכולת הזו לנווט בגלים הגבוהים, מול אתגרים?

היכולת שלנו לנווט כשהגלים גבוהים נובעת מהמיינדסט שלנו. זהו עידן חדש ומהיר הדורש פתרונות יצירתיים, גמישות מחשבתית, הכלה ואמפתיה וזה בדיוק הנתיב בו הפלגתי משחר ילדותי ועד עצם היום הזה כאמא קרייריסטית.

בעיניי להיות מנהיגה זה אומר לעשות את הדברים שאני מדברת עליהם באותנטיות מבלי לפחד ליפול, לסמוך על הבסיס האיתן ומכפילי הכוח שלי, להיות   WALK THE TALK ולזהות אפשרויות ולחפש פתרונות, לא לחפש בעיות.

להחליט לצמוח מתוך המשבר

ווינברג שירתה את המדינה במשך 25 שנים ונחשבת פורצת דרך, האישה הראשונה בתפקידי משא”ן ביחידות הלוחמות בחיל הים. הקריירה הצבאית נגדעה בעקבות משבר בריאותי.

“ב2014 חוויתי משבר מטורף. הלב שלי נשבר (טאקצובו), הפכתי לחולת אי ספיקת לב, נכנסתי לדיכאון עמוק ולא הצלחתי לראות תמונת עתיד. בנוסף, נאלצתי להתמודד עם שיקום ארוך מאירוע מוחי. היום אני יודעת שאלה היו המתנות של חיי”, היא מספרת.

“הרגע שהבנתי שאיבדתי את עצמי והתחלתי במסע שמטרתו להחזיר אותי אליי. תקופה ארוכה של אשפוזים, טיפולים, שיקום, לילות ארוכים בבתי חולים בהם פגשתי את עצמי מחדש והתחלתי לשאול שאלות כמו: מי אני? מי אני רוצה להיות? במה אני הכי טובה? על מה אוכל להשפיע בעולם? זו הייתה נקודת המפנה שלי”.

“על המיטה בטיפול נמרץ החלטתי לשנות גישה. הכרזתי שבעתיד אעמוד על במות בשמלה סגולה ונעלי עקב ואסביר לאנשים על המוח שלנו, על תודעה, על משאבים ואלמד אותם להעז ולטרוף את החיים”.

“ב2018 יצאתי לדרך בנחישות: הופעתי בבית ציוני אמריקה, מכרתי כרטיסים והתמודדתי עם שדונים שלי ושל אחרים כמו: מי יבוא? למה דווקא את?

באותה תקופה יצרתי את החזון: הקמת מרכז להתפתחות אישית הכולל בית ספר למקצועות האימון ו”NLP.

ואז באה הקורונה. איך התמודדת עם התקופה הזו? 

“הפחד השתלט עליי (בכל זאת קבוצת סיכון) נתתי לו מקום ועברתי לזיהוי ההזדמנויות. יחד עם השלם שלי, בעלי, מצאתי מקום, רכשתי ציוד ועסקתי במה שיקרה ביום שאחרי”, היא מספרת.

“הקורונה אפשרה לי להביא את המקצועיות והיצירתיות שבי לכדי ביטוי ולממש את החלום שלי. לקחתי ליווי של אנשי מקצוע ופיתחתי את הקורסים שלי. יצאתי מאזור הנוחות שלי, העברתי עשרות הרצאות וסדנאות בזום למוסדות אקדמיים, חברות היי טק, רשתות, מתנ”סים, מועצות ואפילו בתי חולים. פניתי לנשות מקצוע רלוונטיות ורכשתי מהן שירותים נדרשים. הן חלק מסיפור ההצלחה שלי”.

טלי ווינברג

מהי התכונה הכי נדרשת כדי לצלוח אתגרים כאלו? 

“גמישות מחשבתית או כמו שאני אומרת: ‘אני מחוץ לכל קופסא’. זו יכולת נדרשת לכל בעלת עסק ויזמית. היא מורכבת משני חלקים שיוצרים משהו שהוא הרבה יותר גדול מעוד שלם.

האחד מיינדסט של ברזל שמבין שאין דבר כזה כשלון, יש רק משוב, וזה שניסיתי זו כבר הצלחה. אם לא נחגוג את ההצלחות שלנו ונדגיש את החוזקות הקיימות בנו הן יחמקו מהתודעה.

השני זה חיבור עמוק לבסיס איתן שמורכב ממכפילי כוח. כלומר, הידיעה שתמיד אוכל להצליח ואם לא יש בי את הכוח לקום בזכות עצמי ובעזרת מעגלי התמיכה שלי.

אני מתאימה את עצמי למציאות המשתנה באמצעות ניסוי  וטעייה וגם תהייה. למדתי לשחרר ולבקש. שיניתי פרדיגמה – זה שאני מבקשת, לא אומר שאני חלשה, זה אומר שאני יודעת מה חשוב לי ומה אני רוצה.

מהם הערכים המובילים אותך?

חופש, השפעה/השראה, נתינה, מקצועיות ומשפחה הם הערכים לאורם אני פועלת כעת. גאנט ההכשרות נבנה בהתאם לחופשות. אני מרצה בכנסים יזומים כדי לייצר השפעה והשראה, מקפידה על מעשר ממקום של אהבה וראיית האחר ולא מפסיקה להתפתח וללמוד תחומים שמעניינים אותי.

בקורס הכשרת המאמנים בשיטת פריסקופ לומדים את מודל החווקים בו ממקמים את הערכים החשובים שלנו בכל שלב בסולם. המטרה: לשנות תפיסה אודות הסולם, במקום לטפס למעלה להניחו על הקרקע ולהרגיש את היציבות והקלות בה ניתן לשנות את מיקום הערך. אני משתמשת בסולם כגשר המאפשר להגיע לכל מקום שלכאורה לא ניתן להגיע אליו”.

מה תייעצי לאישה שיוצאת היום לדרך חדשה?

“אמליץ לה באהבה לעשות מודלינג כדי לבחון את הדברים מנקודות מבט אחרות ואת התוצאות הרצויות, לשאול שאלות נכונות ולהתייעץ, להתחבר למקורות העוצמה ולהיות חלק ממשהו משמעותי שמפרה ומקדם.

אמליץ לה לפרגן ולהשקיע בעצמה ובעסק, ללמוד ולהכין תוכניות פעולה. אני פריקית של מטרות מעוצבות כהלכה ואני תמיד מחברת אליהן את הקטע המנטאלי – לעצור, לחשוב, לנשום.

לכל אישה שרוצה לצאת למסע אני מעניקה מיץ אומץ (מחקרים מראים שפלצבו עובד), אותו אני שותה על בסיס יומי. אני אומרת לכל אחת: הקשיבי לקולות הפנימיים הבוקעים ממך, תנהלי איתם דיאלוג, לא לבטל אותם.

תאפשרי לעצמך לחלום בגדול ותראי את הכל כאילו התרחש, תייצרי לך את קבוצת השוות שלך כדי שלא תהיי לבדך במסע – ביחד אנחנו עולם ומלואו. קחי בחשבון שלאנשים תמיד יש מה להגיד וגם אם הם לכאורה רוצים בטובתך, הם מביאים את מפת העולם שלהם, המפה שלך שווה זהב!

המגזין

שרה ארבל – לגזור ולשמור

שאלנו את שרה ארבל, המאמנת הבכירה בארץ ובעולם, על כמה מהנושאים המעסיקים היום את הנשים שאנחנו פוגשות בתוך קהילת אורקה. על מנהיגות נשית, שוויון מגדרי, אותנטיות ועצמאות כלכלית – במילים שלה. 

קראי עוד »
המגזין

ורד לביא – חלום שהתחיל בסטודיו במרתף והגיע עד קוסקו

ורד לביא גדלה בבית שבו האומנות הייתה חלק מהחיים והתאהבה בתחום התכשיטנות. התכשיטים שיצרה במרתף הבית בקנדה, אליה הגיעה לפני 20 שנה, סללו לה דרך ל-180 בוטיקים ברחבי קנדה ולבסוף גם לרשת קוסקו, עבורה היא מעצבת במשך שנים קולקציות חדשות

קראי עוד »
גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »
עטליה אוברמן
המגזין

עטליה אוברמן – מסדרת את הפאזל מחדש

אחרי שחוותה גירושין שאילצו אותה לקום ולהתבונן על כל תחומי חייה, הקימה עטליה אוברמן את “אניתיאה”, מרכז המלווה נשים בתהליכי שינוי אישיים, כלכליים ומקצועיים ומספק להן מעטפת רחבה ותומכת. “רציתי להקים מקום שבו האישה היא המרכז. מקשיבים לה, בוחנים איתה מה היא צריכה כדי לצאת לדרך ולהביא למקום אחד את כל מי שיתאים ללוות אותה”

קראי עוד »
נאוה ריץ בוגארט
המגזין

נאוה ריץ בוגארט – סלף מייד פרינסס

“הכל התחיל עם קרוליין”, ספרה האוטוביוגרפי של נאוה ריץ בוגארט, מציג את סיפורה של נסיכה בזכות עצמה, כזו שיודעת כבר מילדות לפתח אומץ ונחישות, לנצל הזדמנויות כדי לשרוד ולהמשיך בחייה, לדבוק בבחירות שייטיבו איתה וגם ללמוד מטעויות. למגזין היא מספרת על הילדה שהייתה, אשת העסקים שצמחה ממנה והמנהיגה שהתגלתה בתוך שתיהן.

קראי עוד »
המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »