עטליה אוברמן

עטליה אוברמן – מסדרת את הפאזל מחדש

אחרי שחוותה גירושין שאילצו אותה לקום ולהתבונן על כל תחומי חייה, הקימה עטליה אוברמן את “אניתיאה”, מרכז המלווה נשים בתהליכי שינוי אישיים, כלכליים ומקצועיים ומספק להן מעטפת רחבה ותומכת. “רציתי להקים מקום שבו האישה היא המרכז. מקשיבים לה, בוחנים איתה מה היא צריכה כדי לצאת לדרך ולהביא למקום אחד את כל מי שיתאים ללוות אותה”

להקשיב, לקחת אחריות, לשנות ולשמוח, אלו ארבעת הקירות התומכים בקירות המרחב הנשי שהקימה עטליה אוברמן, “אניתיאה – איתך בשביל החיים”. משמעות שמו של המרכז הוא אני -תיאה – אני אלה. במסגרתו מציעה אוברמן תהליכים אישיים, סדנאות, מוצרי ידע, הרצאות ופעילויות נוספות המיועדות לנשים שנמצאות בצמתים בחיים ומבקשות להתבונן בחייהן, להקשיב לתנודות הלב ולרצונות הבטן ולצאת לדרך חדשה ומלאה בתקווה ובשמחה.

“הסיפור של אניתיאה הגיע מניסיון שלי במשברים. כל משבר שעברתי, הוביל אותי למצוא פתרון לעצמי. הבנתי שאני עצמי מצליחה, אז כל אחת יכולה”, מספרת עטליה.

“זה התחיל מגירושים לא פשוטים שבהם עברתי ארבעה עורכי דין עד שמצאתי את מי שטוב לי, שלושה פסיכולוגים שלא התאימו לי ולילדיי ובכל פעם סיפרתי שוב ושוב את סיפור חיי וחשבתי – למה אי אפשר לתת לי לספר פעם אחת ומתוך זה למצוא את האנשים המתאימים שילוו אותי. לקח לי עשרים שנה להבין שאם אין מקום כזה, אני צריכה להקים אותו”.

היא נולדה בגבעתיים לפני 63 שנים, אם לשני בנים משלה ו-2 בנים של בן זוגה וסבתא ל9 נכדים, שמונה שלו ואחת שלה. נישואיה הראשונים הסתיימו בשבירת כל מוסכמות החיים שהכירה עד אז. כמחנכת ומורה בעלת משרה קבועה וכאמא לשני בנים צעירים, נאלצה לפתע להתמודד עם החיים אחרי הגירושים, לפעול לעצמאות והישרדות כלכלית, אישית ומשפחתית.

היא עזבה את משרד החינוך, מצאה עבודה כמנהלת תיאטרון והחלה בלימודים אישיים משלה, לימודי “כלכלת החיים”, ביטוח חיים. לפני כ-12 שנה החליטה להקים את “אניתיאה” ולהעביר הלאה את הכלים שלמדה ועזרו לה לשנות את חייה ולצאת לדרך חדשה.

“רציתי להקים מקום שבו האישה היא המרכז. מקשיבים לה, בוחנים איתה מה היא צריכה כדי לצאת לדרך ולהביא למקום אחד את כל מי שיתאים ללוות אותה בדרך. כל אלו עובדים יחד, בשיתוף פעולה זה עם זה, כיחידה אחת תומכת, מקדמת, מצמיחה וחוסכת כלכלית”, היא אומרת.

“היום, המרכז מכיל אנשי מקצוע מכל תחומי החיים האישיים והמקצועיים כדי להוביל ולקדם את מי שרוצה בכך. ביננו? אני מאמינה בעבודה אישית ורק אז כשהדרך ברורה להתייעץ עם מומחים”.

עטליה אוברמן

עניין של נקודות מבט

“נוסחת החיים שלי היא להקשיב, לקחת אחריות, לשנות ולשמוח. רק כשאני באמת מקשיבה לעצמי ולסביבה ובוחנת מי אני, אני יכולה להגדיר מה אני רוצה ורק אני אוכל לעשות זאת”, מסבירה אוברמן את העיסוק באחריות אישית, מנהיגות ובלקיחת יוזמה בדרך לעצמאות כלכלית, לחופש ולחיים בהם אנחנו אלו המרכיבות את הפאזל.

“האחריות לעשיה להצלחה היא רק שלי. השלב של קבלת ההחלטה הוא הצעד הקטן שהצלחתי ואז, אם לא אשמח על כל שינוי. לא אצליח לקבע אותו בחיי. זו דרך החיים שלי ואותה מיישמת כמעט מדי יום”, היא אומרת. “יש לי 10 אבני דרך שהם בעצם חלקי פאזל החיים שלנו. בכל יום מחדש, אני מסדרת אותן לפי הצורך. פעם ילדים במקום הראשון, פעם הגוף ופעם הקריירה. הכל תלוי בנקודת המבט שלך באותו הרגע ואם את לא רואה אותה, אני יודעת להראות לך אותה”.

אחד הדברים בהם נוגעת אוברמן בתהליכי הייעוץ שהיא מציעה במרכז, הן נקודות מבט מוטעות, שלעיתים נובעות מחיים על אוטומט, מבלי לראות את התמונה הרחבה ובעיקר מבלי לפתח את חוש ההקשבה ולקחת אחריות.

המשפט הראשון השגור הוא ‘מה כבר אני יכולה לעשות, זה לא תלוי בי’. כמה פעמים אני חושבת על המשפט הזה, ואז, לרגע, עוצרת, ומחפשת דרך אחרת”, היא אומרת.

“הדבר הטוב ביותר לעשות הוא ללכת לכיוון שאת רוצה, אבל עם הגב. פתאום תפגשי נקודת מבט אחרת, משהו שלא היית מודעת לו. אז נכון, לא תמיד זה קל ולא תמיד זה פשוט, אבל בליווי נכון זה יכול להיות מצוין ומצמיח. כואב לפעמים להביט אחורה, אבל חשוב”, מוסיפה אוברמן.

עטליה אוברמן

מפת דרכים להתפתחות מקצועית ואישית

התהליכים האישיים שמציעה אוברמן במרחב מאפשרים לנשים להתבונן ולהקשיב לנבכי ליבן, רצונותיהן, לאתגרים ולערכים המובילים אותן ולחזור אליהם כבסיס לחוסן והתפתחות.

“הכלי הראשון והמשמעותי שלי הוא ההקשבה”, היא אומרת. “במסגרת הצעד הזה בתהליך אני שואלת לא מעט שאלות, על כל תחום בחיים. אני מקשיבה גם למה שלא נאמר ונמצא בין השורות. בפגישה הראשונה אני מבינה מי האישה שעומדת מולי, איפה בחייה נדרש השינוי, אם בכלל. בהמשך אני בונה תוכנית עבודה, מפת דרכים לתהליך אישי ומקצועי. אחת הלקוחות שלי אמרה לי שאני מזכירה לכל אחת שיש לה פנס משלה להאיר את הדרך. בזה אני מאמינה – הכל נמצא בכל אחת, רק צריך להאיר עם הפנס”.

“ערכים זה לא משחק”, אחת מתוך כמה הרצאות וסדנאות שהיא מציעה במסגרת פעילות המרכז, עוסקת בחיבור אל המהות הייחודית של כל אחת מאיתנו, זהו מבחינתה הצופן להפוך למנהיגה בכל תחום.

ערכים הם המצפן לחיים של כל אחת מאיתנו, חלק מהערכים הם משפחתיים, חלק סביבתיים וחלק בהתאם לסיטואציות שאנחנו חווים”, היא אומרת. “אני מאמינה שלכל אחת יש את ‘ליבת הערכים’ שמפעילה אותה, בכל תחום בכל מצב. אני עוזרת למצוא אותם ולהבין איך להתנהל איתם טוב יותר בחברה, בעבודה וכו'”.

“כשמלאו לי שישים בניתי לעצמי את חמשת הערכים שהובילו אותי מדי עשור. זה היה תהליך מרתק, הסתבר לי שאותם ערכים שליוו אותי בעשורים הראשונים נמצאים איתי גם היום ומלווים אותי בעשייה שלי, בכיוונון ובעוצמה שונה”, אומרת אוברמן שמציעה גם סדנאות יישומיות המסייעות לנשים להתחבר מחדש אל הערכים שלהן ולהכיר את מה שמניע אותן וחשוב להן מקרוב. “אני חוזרת כל הזמן לערכים המלווים אותי בדרך – הקשבה, לקיחת אחריות, אותנטיות, קבלת החלטות והכי חשוב – שמחה”.

המגזין

אלה קנר – בדלתות פתוחות

בשני ספריה של ד”ר אלה קנר היא מביאה את סיפורן של קהילות הנשים שעדיין נחשבות קהילות שוליים. האחת, קהילה שהיא מכירה היטב ועליה מבוסס הספר “כל אחת לגופה”. השנייה, קהילה שאליה התוודעה לאט, תוך כדי מחקר, והובילה אותה לראות את הקשרים החשובים בין מסגרת חברתית ומשפחתית, זהות אישית וצמיחה ולתת לנשים שפגשה מקום בספר השני שלה, “דלתות לא נעולות”. בטור אישי היא מספרת על מה שהוביל אותה לחקור קהילות ולהביא את סיפורי הנשים שבהן אל הדף.
אורקה היא קהילת נשים. קהילה שאני גאה להיות חברה בה. כחוקרת וככותבת על נשים תמיד עניינה אותי הקהילה. להבנתי, אופני השימוש של נשים ברשתות החברתיות יוצרים קהילות חדשות במרחב המקוון, מעצבים קהילות מוחשיות, קוראים תיגר על סמכויות ומעצבים שיח חדש אודות מדיה וקהילה. במושג הקהילה אני מתייחסת לקבוצות נשים שאינן חולקות מרחבים גאוגרפים משותפים.

קראי עוד »
גלית טוקר
המגזין

גלית טוקר – מסובבת את גלגלי החיים

ההתפתחות המקצועית של גלית טוקר, עורכת דין ומומחית להשקעות בנדל”ן, מוכיחה איך נחישות, תשוקה ללימודים ומודעות לעצמאות כלכלית יכולים לשנות את התנאים ולהפוך אמא בת 20 ליזמית שלא מפסיקה לצמוח ולגדול בזכות עצמה, גם שנים אחר כך.

קראי עוד »
אורנה צח
המגזין

אורנה צח – לא בוחרת באוטומט

כשהייתה אמא צעירה, פגשה אורנה צח-גלרט, רואת חשבון בכירה ובעלת משרד רו”ח וחברה לייעוץ ולייצוג בתחומי הביטוח הלאומי, את הסטרס שיוצר חוסר הבהירות הטמון במושגים הקשורים לביטוח הלאומי ובדרכי הפעולה שלו. מאז, התמחתה ויצרה גישה משלה המשלבת בין הייצוג בביטוח הלאומי לליווי הוליסטי ורגשי, גם עבור מי שנמצאים מעבר לים.

קראי עוד »
הגר ליפא
המגזין

הגר ליפה – לחלום, להעז, להעביר את זה הלאה

כשהגר ליפא ובן זוגה החליטו לעבור לאוסטרליה, היא ארזה את האמביציה האדירה שבאה לידי ביטוי בכל צעד בדרך שלה, את הניסיון שלה בראיית חשבון ופיננסים ואת כל החלומות שסימנה לעתיד וירדה לדאון אנדר. כשהגיעה לשם גילתה שהדרך ממש לא סלולה עבורה ושהיא צריכה לסלול אותה לעצמה. כך התחיל המסע שלה ושל “קבוצת לינדן”, החברה הבינלאומית שהקימה.

קראי עוד »
גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »