ד”ר שני רופא, עורכת דין, סופרת משפטית, מומחית סייבר, מחשבים ואינטרנט, מרצה, בוררת, ואשת עסקים, מאמינה שהסוד להצלחה עסקית היום טמון בהכרות עם עולם הטכנולוגיה ויותר מכך, עם מערכות לאיסוף נתונים ומידע שמאפשרות לנו להבין יותר על דעת הקהל וכיווני החשיבה שלו. בטור אישי היא מספקת לנו ניתוח מרתק של האפשרויות הגלומות בדבר הזה, הכל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב, שנקרא איסוף מידע.
אנחנו נפגשות בכנס של אורקה, שנקרא “נשים מובילות עתיד חדש”, בצל המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. בפועל, מתקפות הרוסים באות לידי ביטוי בפצצות כבדות ובכיבוש שטחים, ומנגד, מאחורי הקלעים, בחשאי לכאורה, מתקיימת מלחמה אחרת המהווה שיקוף מדויק לעולם העסקי הטכנולוגי שבו אנו חיות כיום.
מעבר למלחמה הגשמית, הכוחות הרוסים ניסו לתקוף את אוקראינה במתקפות סייבר, קרי לפגוע בתשתיות, וכן לאסוף נתונים ובכך להפעיל לחץ על המשטר בקייב, במטרה למוטטו, ומנגד, האוקראינים – בסיוע מדינות המערב ומדינות ברית נאט”ו, מגנים על אדמתם בכוחות סייבר ומונעים את מתקפת הכוח הרוסי.
במילים אחרות, המלחמה האמיתית מתבצעת מחוץ למגרש הצבאי הגשמי, דרך איסוף נתונים, פגיעה כאמור בתשתיות, למידה ומחקר, וסיוע לכוח ההגנה שקיים בשטח.
דוגמא זו היא השיקוף האמיתי לעולמנו הגשמי העסקי, ואסביר את דברי.
אם תייצרי מנגנון טכנולוגי שביכולתו “לתקוף” את כלל הגולשים במרחב האינטרנטי, לנתח וללמוד אודות התנהגותם, דרכי רכישת מוצרים, דפוסי שימוש והעדפות כחלק משגרת חייו, ניצחת!
במילים אחרות, באמצעות אותה בינה מלאכותית, אותו מחקר ואותו אלגוריתמים טכנולוגיים מורכבים, ניתן יהיה לנתח את המידע שנאסף, ובעזרתו לייצר עבורך את ההזדמנות העסקית הבאה.
בחודשי מגפת הקורונה בהם ישבנו רובנו בבית, רשת האינטרנט הפכה לכלי התקשורת המרכזי. גם אוכלוסיות שנמנעו מלעשות שימוש במרחב האינטרנטי, מצאו את עצמם כחלק מסביבה זו, וכיום, מרביתנו המוחלט נמצאים שם.
מנהיגות העידן החדש מחייבת היכרות עומק בסוגיות הנדסה חברתית, ניתוח התנהגויות, מתקפות בינה מלאכותית היודעות לפצח את המשוואה ולספק נתונים ומידע אודות דעת הקהל ובכך יספקו את הנדרש.
לא מיותר לציין כי שיטות אלו היו ידועות בעיקר לאנשי התקשורת, טלוויזיה ועיתונות. כתוצאה מהשינוי העולמי ותקופת הקורונה, “העיתון” התקופתי הינו הרשתות החברתיות. בעזרת אותן שיטות ידע וניתוח התנהגויות, ניתן להגיע הרבה מעבר השימוש בכלים המסורתיים – אותה תקשורת ועיתונות של העידן הקודם.
בפועל, אנו רואות את ההשפעה הטכנולוגית בכל תחום, קרי בכל תחום קיים הפוטנציאל לגדול ולצמוח באמצעות כלים האלו, בין אם מדובר במוצר חדש ומהפכני שעונה על צרכי קהל ייעודי, ו/או לצרכי קמפיין לגיוס כספים ועוד.
כלים אלו משמשים גם לצרכי ניהול מסעות בחירות, לדוגמא, הפעלת לחץ פסיכולוגי לצרכי מינוף דעת קהל, ובחירת פוליטיקאי מסוים ולא באחר, חיפוש חולשות וחוזקות ומינופן לצרכי המועמד אותו אני מייצגת ועוד.
דוגמא נוספת לכך ניתן למצוא גם בעולם הביוטי, קרי מכירת קרמים מסוגים שונים בעלי יכולות העלמת קמטים בפרק זמן קצר, שימוש והצגת נתוני מחקר, כמו גם מינוף המלצות ודעת קהל לעניין טיב המוצרים, טיב השירות ועוד.
כדי ליישם זאת הלכה למעשה, נדרש לנתח את פלח השוק המבוקש ואת מיקומו בסביבה האינטרנטית. השלב השני הוא בחינת הנדרש והתאמת המוצר בכל הרבדים – זמינות, טיב, מחיר, דרכי משלוח, עמידה בתקנים ובסטנדרטים העולמיים ובהתאם למוצר ועוד.
אם נחזור מעט אחורה, הדבר משול לאותן עגלות מכירה בארצות הברית. אותה השיטה בהתאמה עולמית דרך רשת האינטרנט.
במילים אחרות, נדרש לפצח את “הצופן” הגנטי של הקהל היעד, במונחים שונים, בתקופה אחרת, ובהתאמה לעידן החדש.