הגר ליפא

הגר ליפה – לחלום, להעז, להעביר את זה הלאה

כשהגר ליפה ובן זוגה החליטו לעבור לאוסטרליה, היא ארזה את האמביציה האדירה שבאה לידי ביטוי בכל צעד בדרך שלה, את הניסיון שלה בראיית חשבון ופיננסים ואת כל החלומות שסימנה לעתיד וירדה לדאון אנדר. כשהגיעה לשם גילתה שהדרך ממש לא סלולה עבורה ושהיא צריכה לסלול אותה לעצמה. כך התחיל המסע שלה ושל “קבוצת לינדן”, החברה הבינלאומית שהקימה.

כשפוגשים את הגר ליפה, פוגשים גם בתשוקה שלה ובניצוץ בעיניים, הניכרים מיד כשהיא מתחילה לדבר על העשייה שלה. ליפה היא המנכ”לית והיזמית מאחורי קבוצת לינדן – חברה בינלאומית לאסטרטגיה פיננסית ולראיית חשבון, עם סניפים באוסטרליה, וייטנאם וישראל. עם שלושה ילדים בבית ו-16 שנות גלות שלימדו אותה כל כך הרבה, היא מוכנה להגשים עוד חלומות.

“העסק שלי היום הוא ראיית חשבון, אבל הוא מספק הרבה יותר מהשירותים הקלאסיים המוכרים לבעלי עסקים ויזמים בישראל”, היא מסבירה. “יש לי משרד כאן במלבורן שמתמחה בייעוץ מס ואסטרטגיות פיננסיות, המשרד בווייטנאם שנותן מענה של הנהלת חשבונות ואדמיניסטרציה והמשרד בישראל שנולד מתוך זיהוי הפוטנציאל הגלום באמנה הקיימת בין אוסטרליה וישראל, ופותחת הזדמנויות עסקיות רבות ליזמים מכאן ומהארץ”.

את השם לינדן בחרה מתוך התרגום של שם משפחתו של בעלה, ליפה, לגרמנית. “ליפה הוא עץ השיטה, עץ הכסף ובגרמנית – לינדן”, היא מסבירה. “יש לו סימבוליות עבורי. היה לי חשוב לתת את השם הזה. אומרים שמאחורי כל גבר מצליח עומדת אישה. גם מאחוריי עומד גבר נפלא שנמצא שם עבורי ותומך בי. הוא תמיד האמין בי כנגד כל הציניקנים ורציתי להגיד את זה דרך השם של החברה”.

“בגיל 24, הייתי הגזברית הראשית של המשביר לצרכן ויכולתי להפוך לסמנכ”ל כספים, הדרך הייתה סלולה ובטוחה. בעלי הגיע עם הרעיון לנסוע לאוסטרליה ואני בחורה שאוהבת אתגרים. הייתי בטוחה שאני מגיעה לכאן ושיגלו אותי, אבל אף אחד לא נתן לי צ’אנס. חזרתי אחורה, התחלתי לעבוד בחברת שליחויות בתור מנהלת חשבונות אבל ראיתי קדימה, רציתי להתפתח, ללמוד, להתקדם כאן, להכיר את הסביבה בה אני פועלת ועם זאת, לא לוותר על הגר של ישראל. בסוף, באותה עבודה הקמתי מחלקה פיננסית חדשה ושונה ממה שהיה ועזרתי לחברה להתפתח”.

“בהמשך עברנו למלבורן, עבדתי כרואת חשבון שכירה ואמרתי שמספיק לי, אני לא באה לידי ביטוי. רציתי יותר, רציתי כמו שהיה לי בישראל. זה היה מאד קשה, הייתי צריכה לעשות השלמות אקדמיות. למדתי לתואר שני ולעוד תואר. באתי עם כל הטייטלים שהם רוצים אבל עדיין אף אחד לא התלהב”, היא מספרת. “לבסוף החלטתי שאעשה לביתי. התחלתי עם ארבעה לקוחות, כמנהלת חשבונות ולא כרואת חשבון, הודיתי על זה למרות שמדובר בירידה בדרגה”.

“בהדרגה, הגדלתי ראש והתפתחתי. היכולות המקצועיות שלי באו לידי ביטוי, הכנסתי את הכלים והאישיות והתשוקות שלי לתוך התחום האפור הזה. אני מאמינה שכל בן אדם יכול להתנהל נכון כלכלית ואף להתעשר בגבולות הנכונים לו ואני רואה את העבודה שלי כמשהו רחב וגדול יותר מרק פעולות של ראיית חשבון”, מוסיפה ליפה. 

“כשהקף העבודה גדל, התחברתי עם חברה גדולה בסידני. הלכנו יחד כברת דרך, ראיתי שיש המון שירותים שאני יכולה להעניק ללקוחות אבל ראיתי שאני עובדת טוב לבד, כך התקדמתי ופתחתי את קבוצת לינדן”.ה

הצוות שלך ברובו מונה נשים, זה חשוב לך.

“כן. אני רוצה שנשים ירגישו שוות ערך ויקבלו את התנאים לבנות לעצמן מסגרת מקצועית ולהתקדם, לשנות את התפיסה של העולם העסקי שהיא גורסת לעיתים כי לנשים יש אתגרים רבים ושונים לעומת גברים. כבעלת עסק, אני רואה בנו הנשים תכונה משמעותית שמסייעת לי בעסק – מולטי-טסקינג. עם מיליון המשימות, עם ההשקעה בקריירה, עם הילדים, עם ארוחת הערב, “אישה” עדיין חושבת באלף ואחד כיוונים. כאלו אנשים אני אוהבת לידי. אני אוהבת יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה ואני בוחרת את הנשים לצדי על סמך הדבר הזה”.

לשמוע לא ועוד לא ולחכות שיבוא הכן

“אני חושבת שמה שאפשר לי להתפתח כאן הוא קודם כל אומץ, או יותר נכון – היכולת להתמודד עם החששות והפחדים”, היא מספרת. “אני תמיד נוגעת בפחד, מתבוננת בו, חוקרת אותו. כשנוגעים בו הוא נעלם”.

“לא נחלתי רק הצלחות, שמעתי הרבה מאד לא וזה עוד דבר שכל אחת שרואה עצמה כיזמית במקום חדש, בתוך תרבות אחרת, בתוך תהליך הסתגלות, צריכה לקחת בחשבון”, מוסיפה ליפא.

“היו המון אכזבות, טריקות של דלתות, הרבה לא. הרבה לקוחות שאמרו לי שיש להם כבר רואה חשבון. זה לא אישי. אני יודעת מה אני יכולה לתת. היום לא, מחר לא, בסופו של דבר מישהו יאמר לי כן. תמיד אמרתי לבעלי – אני צריכה את הכן הראשון, אחר כך יבוא הכן השני”.

וזה עדיין לא קל.

“נכון, צריך אורך רוח. דברים לא באים מעכשיו לעכשיו. יש כל הזמן גם אכזבות, גם לילות ללא שינה. חשוב לזכור שהלילה עובר, שהאתגר חולף ומחר יום חדש. מה שחשוב הוא שאני לא מוותרת. אני אתדפק על הדלתות עד שיבינו מה הערך שאני נותנת לכולם”.

ומה בעינייך הערך שמבדיל אותך בתוך התחום הזה?

“אני לא מסתפקת במילוי הפונקציות העיקריות שמוכרות בתחום של ראיית חשבון – דוחות, מיסוי, מע”מ ועוד. יש לי ידע פיננסי ואני יודעת לחלום יחד עם הלקוח ולהגשים חלומות, אז למה לא ללמד עוד? אני שואלת כל לקוח שמגיע אליי מה החלום הפיננסי שלו. מבחינתי הכל יכול להתגשם ואני אאמין איתך, אם אתה תאמין. “חלק ממאפייני חברת לינדן הוא התייחסות ללקוח קטן כגדול, אם פועלים עפ”י התכנית אותה אנו מציעים כל לקוח הוא פוטנציאל השתכרות אדיר קודם כל עבור עצמו ותאו המשפחתי”.

איך זה בא לידי ביטוי בפעילות החברה?

“משרדים רבים של ראיית חשבון, בארץ למשל, עובדים על הצד הפיננסי בדיעבד. אני רוצה לדעת איך אנחנו גדלים. איך אני עוזרת ללקוח לצמוח, להגשים את המטרות שלו ולהסתכל על העתיד דרך משקפיים פיננסיות. אנחנו שמים דגש על אסטרטגיה כלכלית, תכנון, בחינת השטח, הכרות עם עולם הנדל”ן וההשקעות וכדומה. אם יתנו לי רק לנהל את הכספים בדיעבד, אני לא אוכל לחלום עם הלקוחות.

יש כל כך הרבה אפשרויות לצמיחה – דרך נכסים והשקעות, גם אם מדובר במשק בית קטן או בעסק קטן. אפשר לצמוח ולבסס את עצמך בתוך ביטחון כלכלי. זה עובד, ברגע שמשיגים את הנכס הראשון בא התיאבון, זה גדל וגדל ואני מלווה אותם בתוך החלום הזה וזה סיפוק עצום. המשפחה הזו שהתחילה עם שני ילדים ומשכורת ממוצעת והיום היא חיה בגדול – שם אני מרגישה את הסיפוק מהעשייה שלי”.

אלקה שלם
המגזין

אלקה שלם – בתנועה מתמדת

אלקה שלם ניהלה קריירה צבאית מרגשת ובה שורה של תפקידי פיקוד וניהול פורצי דרך. בגיל 40, שנה לפני הפרישה מצה”ל, ארזה את שלושת התארים שכבר סיימה ואת הניסיון הניהולי והפיקודי שלה, והשלימה את לימודי המשפטים. משרד הבוטיק שלה מספק מעטפת משפטית רחבה לחברות ועסקים. ביקשנו ממנה לספר על הדברים החשובים שלמדה מהדרך שעשתה על מנהיגות נשית, יזמות ועל חזון אישי ומקצועי מדויק.

קראי עוד »
שני רופא
המגזין

שני רופא – העתיד נמצא בטכנולוגיה: איך כלים טכנולוגיים מקדמים אותנו למנהיגות חזקה ולתוצאות מהפכניות?

ד”ר שני רופא, עורכת דין, סופרת משפטית, מומחית סייבר, מחשבים ואינטרנט, מרצה, בוררת, ואשת עסקים, מאמינה שהסוד להצלחה עסקית היום טמון בהכרות עם עולם הטכנולוגיה ויותר מכך, עם מערכות לאיסוף נתונים ומידע שמאפשרות לנו להבין יותר על דעת הקהל וכיווני החשיבה שלו. בטור אישי היא מספקת לנו ניתוח מרתק של האפשרויות הגלומות בדבר הזה, הכל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב, שנקרא איסוף מידע.

קראי עוד »
הילה פריש
המגזין

הילה פריש – לא עוצרת לרגע

המסע המקצועי של הילה פריש, מנכ”לית E-Pack טורונטו ואחת השותפות המובילות באורקה, התחיל באחד המקומות היפים בישראל – נווה שלום, המשיך אל המפעל בקיבוץ ואל קריירה משגשגת בניהול והוא ממש לא קרוב לסיום. בראיון למגזין שלנו היא מדברת על מנהיגות נשית בתוך ארגון, על האתגרים מאחורי הרילוקיישן ועל הצעד החדש שלה

קראי עוד »
עטליה אוברמן
המגזין

עטליה אוברמן – מסדרת את הפאזל מחדש

אחרי שחוותה גירושין שאילצו אותה לקום ולהתבונן על כל תחומי חייה, הקימה עטליה אוברמן את “אניתיאה”, מרכז המלווה נשים בתהליכי שינוי אישיים, כלכליים ומקצועיים ומספק להן מעטפת רחבה ותומכת. “רציתי להקים מקום שבו האישה היא המרכז. מקשיבים לה, בוחנים איתה מה היא צריכה כדי לצאת לדרך ולהביא למקום אחד את כל מי שיתאים ללוות אותה”

קראי עוד »
אריאלה ינקלביץ
המגזין

אריאלה ינקלביץ – הרבה יותר מדייט מוצלח: איך מתחברים יחד מנהיגות נשית והחיפוש אחר זוגיות?

אריאלה ינקלביץ’, יזמית ובעלת עסק המתגוררת במיאמי, בילתה שלוש שנים בהתבוננות פנימה ואל העתיד שהיא מבקשת לעצמה, לפני שהתחתנה עם בן זוגה. סיפור החיפוש אחר הזוגיות המתאימה הפך להשראה למיזם עסקי חדש, בו היא מלווה נשים וגברים בדרך לזוגיות שמאפשרת גם צמיחה אישית

קראי עוד »