ורד לביא – חלום שהתחיל בסטודיו במרתף והגיע עד קוסקו

ורד לביא גדלה בבית שבו האומנות הייתה חלק מהחיים והתאהבה בתחום התכשיטנות. התכשיטים שיצרה במרתף הבית בקנדה, אליה הגיעה לפני 20 שנה, סללו לה דרך ל-180 בוטיקים ברחבי קנדה ולבסוף גם לרשת קוסקו, עבורה היא מעצבת במשך שנים קולקציות חדשות

“דרכי אל עולם התכשיטים התחילה מבית אמא. גדלתי בבית שהאומנות הייתה חלק בלתי נפרד ממנו, מספיק היה להתבונן בקירות הבית ובמדפים, שהיו עמוסים בשלל יצירות מעשה ידי אמי, כדי להבין זאת. הייתי חשופה מילדות לחומרי גלם שונים ומגוונים מתחום האומנות והיצירה. מהר מאוד התחלתי לגלות עניין וסקרנות בתחום ולהתנסות בעבודה עם חומרים שונים. בשלב די מוקדם, הבנתי שתחום התכשיטנות קוסם לי במיוחד ולכן בחרתי להתמקד בו”, כך מספרת ורד לביא, מעצבת תכשיטים ויזמית, בעלת המותג Divana, המתגוררת בקנדה כבר עשרים שנה ומי שהקריירה שלה הובילה אותה למכור את תכשיטיה במאות בוטיקים בקנדה ולעצב קולקציות אקסקלוסיביות לרשת קוסקו הפופולרית. 

“במהלך השנים התנסיתי בייצור ועיצוב תכשיטים בזכוכית, פיוז גלאס ושילובי ברזל. השתתפתי במגוון סדנאות שמעבר לניסיון המקצועי שהקנו לי ולהעשרה שסיפקו לי בתחום, עזרו לי להבין שעיצוב התכשיטים מזמן לי למעשה אפשרות לשלב בין שתי אהבות גדולות שלי: אומנות ואופנה”, היא מוסיפה.

“כשהגעתי לקנדה, לפני 20 שנה, ידעתי שעל האהבה שלי ליצור ולעצב תכשיטים אני לא מוותרת. למרות החששות, התחלתי לפלס את דרכי בקהילה היהודית המקומית ולהציג את התכשיטים שלי. הדרך הייתה רצופה באתגרים, החל בשפה שעדיין לא שלטתי בה ועד הסטנדרטים הגבוהים שנדרשו כדי לקחת חלק בתערוכות מקצועיות”.

“הקו המנחה אותי הוא לייצר ליין שיהיה נגיש לכולן, לא יקר מידי ויחד עם זאת מרשים ומיוחד. תכשיט שמשלים את המראה וההופעה וגורם לנו להרגיש במיטבנו ביום יום וגם כשיוצאים לאירוע או על השטיח האדום”.

“התכשיטים שלי משקפים אותי. את ההשראה שלי אני מקבלת מהחיים עצמם, שואבת רעיונות  במיוחד מהטיולים שלי בעולם. חשוב לי לאתגר את עצמי ולשנות את הסביבה המוכרת, כדי להיחשף לסגנונות אחרים וליצור דברים חדשים”, היא אומרת על ההשראות לתכשיטים הייחודיים שלה, בהם היא משלבת ציפויי זהב ואבני סברובסקי.

ורד לביא

לדבריה, את מרבית העבודה בתחילת הדרך עשתה מהמרתף של ביתה, שם יצרה את הקולקציות הראשונות שלה תוך שהיא לומדת עוד ועוד על יצירת מותג ועסק בתחום התכשיטים בארץ החדשה.

“היו הרבה קשיים בדרך, המנטליות הייתה שונה ממה שהכרתי, אבל התכשיטים הצליחו לדבר בעד עצמם”, היא מספרת. “בסופו של דבר הצלחתי להתקבל לתערוכה מקצועית ראשונה ומשם לאחרת וכך התחלתי להתקדם למעלה ולבסס את העסק שלי”.

כעבור שלוש שנים, התחילה לביא לייצר ולשווק תכשיטים למאה ושמונים בוטיקים ברחבי קנדה. הקשר עם הקניינים בעולם הגדול לא איחר לבוא ואז הגיע צעד משמעותי, שאפשר לה להגיע כמעט לכל חובבת תכשיטים בצפון אמריקה.

“אחד השיאים מבחינתי היה כשהצלחתי להיכנס לרשת קוסקו ולעצב עבורה קולקציות חדשות. הישג משמעותי ביותר עבורי שנמשך מזה 14 שנים ומהווה בעצם את הגשמת החלום שלי – להפוך למותג מוביל בתחום עיצוב התכשיטים שמזוהה עם אופנתיות וחדשנות”.
“למדתי מהדרך הזו בראש ובראשונה להאמין בעצמי וביכולות שלי. הניסיון שלי מוכיח שאין דבר כזה אי אפשר. הכל אפשרי בעזרת עבודה קשה, נחישות והתמדה. למדתי שצריך לגלות סבלנות ואורך רוח, להתקדם לעבר המטרה – לאט אבל בטוח.

“אסור לפחד להעז ללכת אחר החלומות שלך. להתקדם מבלי לחשוב יותר מדי על “מה יגידו, יאהבו את זה או לא?”, היא מוסיפה, “כמעצבת, זה מפתיע אבל חשוב להבין ולגלות שתמיד יהיו מי שמתחברים לעשייה שלך ושמחים להפוך את התוצרים שלך לחלק בלתי נפרד מההופעה החיצונית שלהם וממי שהם”.

“למדתי בדרך עד כמה חשוב להקיף את עצמך בצוות מקצועי ואמין שאת סומכת עליו ויכולה להאציל סמכויות בידיעה שהעבודה תתבצע. כי קשה מאוד לנהל הכל לבד.

עולם האופנה והאקססוריז הוא תחום רווי יוצרים, מעצבים ומותגים שכולם משתלבים בתוך הטרנדים העיצוביים ורוצים להגיע אל הקהל. בעולם תחרותי כל כך, ללביא יש גישה בריאה לנושא. “זהו תחום תחרותי. אך למדתי שיש מקום לכולם ושכל מעצב מביא איתו את מה שמייחד אותו”, היא אומרת.

“באופן כללי אני מאמינה שהתחרות היא חיובית, כי היא מחייבת אותי להיות בעשייה מתמדת, ליזום ולפתח רעיונות חדשים כדי להמשיך ולספק ללקוחות שלי תכשיטים ייחודים ומרשימים, מותאמים לצו האופנה ושמהווים עבורם הרבה מעבר לעוד תכשיט”.

לאתר של ורד לביא –
https://www.divana.ca

לאינסטגרם של ורד:
https://www.instagram.com/divanajewelry

גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »
המגזין

נדל”נשי

כל אחת יכולה שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס הן אחיות, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן ובעלות חברת נדל”נשי, המאגדת סביבה אלפי נשים שלומדות ורוכשות כלים

קראי עוד »
גלי קדר
המגזין

גלי קדר – הורות או קריירה? הכל עניין של איזונים

גלי קדר אוחזת ברזומה עשיר של תפקידי ניהול בכירים, בהם הובילה את החברות בהן עבדה לרווחים של מאות מיליוני דולרים וניהלה מאות עובדים. בטור אישי מדברת קדר, אמא לשלושה ילדים, על נושא ההרצאה שלה – הצורך בהרמוניה ובאיזון בין הבית והקריירה. את הדרך לחיים הרמוניים סללה מתוך התנסויות חייה המקצועיים והאישיים וחזרה עם תובנות שנוגעות לכולנו

קראי עוד »
אופירה עזריאלי
המגזין

אופירה עזריאלי – פירורים של זיכרון ויסודות של הנצחה

במשך 20 שנה הייתה אופירה עזריאלי בעלת משרד יחסי ציבור מהמובילים בישראל. ספרה “פירורים של חום” היה יריית הפתיחה לפעילות בתחום הנצחת השואה. “עבורי, הנצחת השואה והעברת המסר שחייבים להעלות את הנושא לשיח בכל פעם מחדש, היא שליחות חיי”

קראי עוד »