גלי קדר

גלי קדר – הורות או קריירה? הכל עניין של איזונים

גלי קדר אוחזת ברזומה עשיר של תפקידי ניהול בכירים, בהם הובילה את החברות בהן עבדה לרווחים של מאות מיליוני דולרים וניהלה מאות עובדים. בטור אישי מדברת קדר, אמא לשלושה ילדים, על נושא ההרצאה שלה – הצורך בהרמוניה ובאיזון בין הבית והקריירה. את הדרך לחיים הרמוניים סללה מתוך התנסויות חייה המקצועיים והאישיים וחזרה עם תובנות שנוגעות לכולנו

אבא שלי ז”ל, שנפטר לצערי בתחילת גל הקורונה הראשון, הוא דמות החיקוי שלי. ניצול שואה שייסד משרד רואי חשבון מצליח, שבו עובדים עד היום אמי, אחי ואחותי. כשהגיע זמני להחליט על הכיוון הקרייריסטי שלי, היה טבעי שאמשיך את המסורת המשפחתית ואצטרף לעסק.

זו הייתה אמורה להיות בחירה טבעית עבורי, אבל החיים כיוונו אותי למקומות אחרים, שאני הבנתי שיותר נכונים ומדויקים לי. את השרות הצבאי עשיתי בממר”ם, יחידת המחשוב של צה”ל. הבנתי שם שאני נהנית משילוב של טכנולוגיה, אופרציה ואנשים. בחרתי להשתלב בעולם ההייטק ומאז ועד היום סללתי מסורת משפחתית נוספת בתחום ניהול לקוחות בהייטק. האחייניות שלי בחרו במסלול דומה לשלי, וילדיי הבוגרים כבר החלו לכוון למסלול טכנולוגי בחטיבה ובתיכון.

לתוך סל הכלים שלי, כבר אספתי כמה דברים חשובים שיסייעו לי בהמשך. הם באו מהבית ומהשיעורים שלמדתי כבר אז. פוקוס, משמעת, מוסר עבודה גבוה ושאיפה למצוינות בדברים החשובים לי. והדברים החשובים לי לא מבוססים אך ורק על הקריירה, אלא נטועים באיזון הדק בין הבית והעבודה.

כבר אז, בתחילת הדרך הבנתי שפוקוס, משמעת ומוסר עבודה גבוה, לצד שאיפה למצוינות, יסייעו לי להתקדם בדרך שהגדרתי לעצמי. כשהקמתי משפחה, הבנתי שהם עוגן מרכזי ומשמעותי בחיי שגם בו אני רוצה להתמקד, להצטיין ולהצליח.  

הדרך להצלחה טמונה בעוגנים

אני מאמינה שלכל אחת ואחד מאיתנו יש עוגנים מרכזיים – אותם דברים שהכי חשובים לנו בחיים. במקרה שלי, ובשלב זה של חיי, העוגנים המרכזיים שלי הם להיות אמא נוכחת ומשמעותית עבור 3 ילדיי המקסימים ובמקביל לקדם ולהתפתח בקריירה שאני גאה בה.

אני חושבת שכל אחת ואחד צריך להיות אותנטי וכן עם עצמו בניסיון להבין ולדייק את אותם עוגנים. לא תמיד מדובר בחיבור הזה בין אימהות וקריירה. אלו יכולים להיות עוגנים שונים לגמרי, תרומה לקהילה וקריירה, יוגה ואורח חיים בריא לצד קריירה, נוודות דיגיטלית לצד עצמאות כלכלית ועוד.

בהתאם לחלומות ולעוגנים האלו, הקוראים לנו לפגוש אותם, אנחנו יודעות וצריכות לתעדף את משבצות החיים, להשקיע ולהיות הכי טובה באותם עוגנים. זאת מתוך שאיפה להגיע להרמוניה בין העשייה המקצועית והחיים האישיים.

ההרמוניה היא אישית וסובייקטיבית, וכאשר אני טוענת שאני חיה בשלמות ובהרמוניה, ייתכן שיהיה מי שיביט בי מהצד, ויהיה סבור שאני חיה חיים אינטנסיביים ומוטרפים מידי. זה לא באמת משנה, כל עוד אני שלמה ומרגישה שיש איזון בתוך חיי.

שיעורים של החיים עצמם

בדרך לאיזון הזה אנחנו פוגשות לא פעם בצמתים ובחירות מחודשות, שעלולות לטלטל אותנו וגורמות לנו לראות את התמונה כולה בפרספקטיבה מעט שונה. לפני שמונה שנים, חוויתי הריון לא תקיו שהוביל לטיפולים כימותרפיים לא פשוטים במשך 7 חודשים.

ברוב התקופה, הייתי עסוקה בהסתרה. ניסיתי להיות לביאה ולהמשיך בשגרה עד כמה שאפשר. לא שיתפתי את רוב הסביבה שלי ולא הייתי פתוחה כמעט לעזרה ונמנעתי מלשדר פגיעות. רוב הזמן המשכתי לעבוד ולנהל בתפקיד בכיר. למדתי מהאירוע הזו ובחרתי לקחת אותו כחוויה מעצימה. מאז אותו ארוע, אני יותר מוקירת תודה על מה שיש ועל מה שאין. אני משתדלת ומנסה להיות אדם יותר טוב, אדם שתורם לקהילה, וחלק מהחשיפה של הסיפור שלי וההרצאה היא מתוך שאיפה לגעת ולתת לאנשים. אני רוצה לקוות שהיום אני מנהלת שמראה ומאפשרת יותר פגיעות ופתיחות לעזרה.

גם הקורונה, שאת השלכותיה כולנו עדיין מרגישות על בשרנו, אישית ומקצועית, הייתה מראה לצורך הזה בהרמוניה בין הבית והקריירה.

אני זוכרת את השבוע הראשון של הסגר הראשון. ביום אחד השתנו החיים של כולנו. הילדים היו בבית ודרשו תשומת לב והתמודדות עם שגרה שנעלמה להם. הייתי צריכה להיות שם עבורם ולספק את המעטפת המגוננת, שמתווכת עבורם את המציאות ומצד שני, להמשיך ולהוביל את הארגון שלי.

שם, זעק הצורך לייצר איזון והרמוניה מחודשת במציאות החדשה. זה כמובן, היה קשה ולא מיידי, אבל בהדרגה הסתגלנו ומצאנו אפילו בזה את הצדדים החיוביים. בישולים, בישולים ועוד קצת בישולים, שיחות של הזדהות ותחושת שותפות גורל עם הלקוחות ככפר גלובלי אחד קטן בסופו של דבר.

בהמשך גילינו את העולם ההיברידי, שעבורי הוא פה להישאר. הוא מאפשר להגשים את העוגנים המרכזיים בחיי (אמהות וקריירה) בצורה עוד יותר יעילה וטובה. השינוי הנוסף החיובי עבורי בעקבות הקורונה – פחות נסיעות לחו”ל. למדנו לייצר קשרים עסקיים עם לקוחות, שותפים ועובדים בצורה אחרת, עם פחות פגישות פנים מול פנים.

בלי לפחד מהתחלות חדשות

בשנה האחרונה, עשיתי צעד משמעותי. לראשונה בחיי, היה לי את האומץ להתפטר (לאחר 7 שנים באותה החברה בתפקיד משמעותי ואינטנסיבי) מבלי שחתמתי במקום עבודה אחר מראש.

הרגשתי שאני צריכה את הזמן להשתהות, לסכם תקופה על מנת לדייק מה נכון לתקופה הבאה  וכמובן למלא מצברים. במהלך התקופה הזו וכחלק מחישוב המסלול שעשיתי עד כה, הבנתי שהגעתי לתוצאות עסקיות מרשימות, ואף נגעתי באנשים- בעיקר חברים, משפחה, הקבוצה שלי, קולגות.

הבנתי שיש בי את הרצון לגעת באנשים בצורה יותר רחבה. כך נולדה ההרצאה שלי. במקביל, נחשפתי להרבה הזדמנויות עסקיות חדשות. אפשרתי לעצמי לבחון, לשקול ולדייק מה הדבר הבא שנכון לי. בחרתי להצטרף לחברת הייטק שהמייסדים שלה הם חברים שלי, חברה שאני מאמינה שיכולה להגיע מאד רחוק, ולי יש את האפשרות לבנות ולעשות תפקיד משמעותי ואסטרטגי להצלחת החברה, תוך כדי שמירה והצטיינות בעוגנים הנוספים שחשובים לי בחיי.

את הסיפור שלי אני מביאה אל ההרצאה שלי. ההרצאה פונה לכל ארגון שאכפת לו מהאנשים שלו. אני משתפת בסיפור האינטימי והאישי שלי על העוגנים המרכזיים בחיי ואיך אני משתדלת להצליח ולהצטיין בהם. לאורך המסע האישי שלי יש כמובן עליות וירידות אותן אני משתפת בפתיחות ומספרת מה למדתי מכל אחת מהן.

מאחר ואני אדם פרקטי ותכליתי, החלק השני של ההרצאה כולל טיפים פרקטיים של ניהול של מה שעובד לי – איך אני יוצרת פוקוס, איך אני מנהלת את הזמן שלי ואיך אני דואגת להגיע לתוצאות מצוינות וכו’. אני מתרגשת להעלות את הנושא הזה על סדר היום ולתת את הזווית הפרטית שלי, מתוך כל שנות הניסיון שלי – כקרייריסטית וגם כאמא.

גלי קדר, נשואה ליניב, אם לשלושה, ליבי (14 ,( אוהד (11) ונוי (5) . בעלת תואר ראשון ו-MBA בהצטיינות. עבדה בתפקידי ניהול בכירים  מ--RSA ,AOL ועד  Sisenseשם שימשה CCO- Chief Customer Officer . פרויקטים בניהולה הובילו להכנסות של למעלה מ-140 מיליון דולר והיא ניהלה צוותים של 200 + עובדים בסביבות גלובליות ומורכבות. כיום היא מגיעה עם ההרצאה שלה, “הורות ו/או קריירה” להרצות מול עובדים, מנהלים וקהלים נוספים בכל רחבי העולם.

המגזין

שרה ארבל – לגזור ולשמור

שאלנו את שרה ארבל, המאמנת הבכירה בארץ ובעולם, על כמה מהנושאים המעסיקים היום את הנשים שאנחנו פוגשות בתוך קהילת אורקה. על מנהיגות נשית, שוויון מגדרי, אותנטיות ועצמאות כלכלית – במילים שלה. 

קראי עוד »
גוסטי יהושע ברוורמן
המגזין

גוסטי יהושע ברוורמן – פורצת דרך

גוסטי יהושע ברוורמן, חברת הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית וראשת המחלקה לארגון וקשר עם ישראלים בתפוצות, מגיעה לבמה המרכזית של כנס “נשים מובילות עתיד חדש” כדי לספר על הדרך שלה וגם על שיתופי הפעולה שהיא רוצה ליזום במסגרת תפקידה. “נשים פורצות דרך בכל העולמות, גם הפוליטי שבו אני נמצאת, גם הערכי שבחרתי להיות בו וגם לטובת הדור הבא. המסר הזה חשוב לי”

קראי עוד »
שני רופא
המגזין

שני רופא – העתיד נמצא בטכנולוגיה: איך כלים טכנולוגיים מקדמים אותנו למנהיגות חזקה ולתוצאות מהפכניות?

ד”ר שני רופא, עורכת דין, סופרת משפטית, מומחית סייבר, מחשבים ואינטרנט, מרצה, בוררת, ואשת עסקים, מאמינה שהסוד להצלחה עסקית היום טמון בהכרות עם עולם הטכנולוגיה ויותר מכך, עם מערכות לאיסוף נתונים ומידע שמאפשרות לנו להבין יותר על דעת הקהל וכיווני החשיבה שלו. בטור אישי היא מספקת לנו ניתוח מרתק של האפשרויות הגלומות בדבר הזה, הכל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב, שנקרא איסוף מידע.

קראי עוד »
המגזין

נדל”נשי

כל אחת יכולה שרון מוזס ביטון ודליה מזעקי מוזס הן אחיות, מנטוריות ויועצות להשקעות נדל”ן ובעלות חברת נדל”נשי, המאגדת סביבה אלפי נשים שלומדות ורוכשות כלים

קראי עוד »
מירית בן נון
המגזין

מירית בן נון – חלום משלה

מירית בן נון מציירת נשים מצליחות, מנהיגות וחולמות שלכולן מקום משלהן, שהקימו בשתי ידיהן. את סיפוריהן היא יוצקת אל תוך יצירותיה שמוצגות בתערוכות בארץ ובעולם ומציגות כתב יד אמנותי ייחודי לה, עם צבעוניות עשירה ו”שעטנז תרבותי” מרתק

קראי עוד »
קרול גלזר
המגזין

קרול גלזר – להגביר את השפע בתוכנו

קרל גלזר, מלווה נשים לתודעה בריאה של הכסף והשפע . מאמינה שהדרך להתחבר אל הכסף מתחילה בתודעה, או יותר נכון – בהבנת הסיפורים ששמענו מילדות והמסרים שקיבלנו. “האתגר הגדול שהוביל אותי לפריצת דרך היה לסלוח לעצמי על טעויות כלכליות שעשיתי בעבר. התהליך הזה משמעותי ביותר בתוך התהליך שאני מעבירה לאחרים”, היא מספרת.

קראי עוד »