חגית זהבי

חגית זהבי – מבית יעקב למגדל יוקרה ברמת גן

מבית יעקב למגדל יוקרה ברמת גן

חגית זהבי, מנכ”לית חברת אוליאנדר, עזבה את הבית בגיל 17.5 ויצאה למסע למידה ארוך שסלל את דרכה  אל מרכז העשייה של עולם הנדל”ן היום בישראל. בראיון היא מספרת על הדברים שסייעו לה להתקדם בתוך ענף שעדיין אוחז ברוב גברי ולהפוך למנהיגה בתחומה, על תקופת הקורונה שהציבה אתגר עסקי ואישי משמעותי וגם על העתיד

“במכינה הקדם אקדמית שהגעתי אליה אמרה היועצת: ‘אני לא יודעת מה לעשות איתך, את ברמה של ילדה בכיתה ו – ז. מאז השלמתי תעודת בגרות, למדתי לתואר ראשון בכלכלה מנהל עסקים, לימודי תעודה בשמאות וניהול מקרקעין באוני’ ת”א, התמחות בשמאות מקרקעין, לימודי משפטים, התמחות במשפטים והכל תוך כדי החיים עצמם”, כך מספרת חגית זהבי, מנכ”לית חברת אוליאנדר, חברה המתמחה בייזום פרויקטים למגורים ברמת גן בכלל ובשכונת גפן בפרט.

החברה, שנוסדה על ידי צבי גפן, יזם נדל”ן ובן למשפחה שבבעלותה קרקעות רבות בעיר ומאחוריה היסטוריה ארוכה של עיסוק בנדל”ן, היא אחת החברות הבולטות כיום בתחום ההתחדשות העירונית באזור רמת גן.

זהבי, בת 46, נשואה ואם לארבעה, צברה ניסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום. ההיסטוריה האישית שלה הפגישה אותה עם שיעורים לא מעטים. היא בת שלישית למשפחה חרדית בת 12 ילדים. “גדלתי בעמנואל והתחנכתי בבית יעקב. בגיל 17.5 עזבתי את הבית ומאז נאלצתי לפרנס את עצמי ולרכוש השכלה שלא הייתה לי”.

מהם המרכיבים בתוכך שעזרו לך להתקדם בחיים ולהגיע לנקודה בה את נמצאת היום?

“אחד המרכיבים העיקריים זו הערכה עצמית. לדעת שאני ראויה ושווה. זה חשוב במיוחד בענף הנדל”ן בו אני פועלת, שבו רוב המנהלים והעובדים הם גברים. אני חושבת שמרכיב נוסף הוא אורך רוח, לדעת למתן את התגובות שלי, להכיל יותר, לפעמים להכיל גם התנהגות שאינה עומדת בסטנדרטים שלי, כדי לרתום את כל הגורמים סביבי למשימה שעומדת על הפרק”.

“עוד מרכיב מאד בולט בי היא החלטיות. אני לא מהססת לקבל החלטות. חשוב לי להתקדם ולא להיתקע, גם אם בסופו של דבר ההחלטה שקיבלתי הייתה מוטעית, זאת היות והמציאות של ימינו בשוק הנדל”ן היא תחרותית. צריך לדעת לפעול מהר ולנצל הזדמנויות”.

“במציאות של היום בעלת עסק ויזמית חייבת להיות גמישה”, מוסיפה זהבי, “כיום אישה, שהיא גם אשת קריירה וגם בעלת משפחה, צריכה לדעת לתמרן בין מצבים מורכבים, לפתור דילמות, לבצע איזונים בין תחומי החיים השונים, ולהתאים את עצמה למציאות המשתנה”.

הרבה נשים, וגם גברים, מדברים היום יותר ויותר על חיבור אל עצמם מחדש. אפשר לקרוא לזה ערך של אותנטיות. איך את שומרת על הזהות שלך בתוך העולם התחרותי הזה?

“בעיניי חשוב מאוד להתחבר אל הגרעין האישי שלי כדי להיות אותנטית ומדויקת. אני מרגישה שלמה עם עצמי כאשר אני פועלת מתוך האמונות שלי, ולא מתוך רצון לרצות אחרים או לשאת חן בעיניי אחרים, או מתוך איך שאני סבורה שמצפים ממני לפעול. חשוב לי לומר את האמת, להיות נאמנה לעצמי ולעקרונות בהם אני מאמינה. כך אני פועלת הן במישור העסקי מול לקוחות, ספקים וקולגות, והן במישור האישי, מול המשפחה והחברים שלי”.

הקורונה טלטלה מאד את שוק הנדל”ן. איך חווית את התקופה הזו?

הקורונה השפיעה גם על התחום שלי, אבל גם עליי אישית. בעלי חלה בקורונה קשה מאוד, אושפז בינואר 2021 עם נזק בלתי הפיך לריאות, ובאוגוסט עבר השתלת ריאות. הוא היה מאושפז בבית חולים כמעט שנה כשאני נאלצת לג’נגל בין בית החולים, עבודה במשרה מלאה ובית עם 4 ילדים מודאגים. הקורונה גרמה לי להאמין בעצמי באינטואיציות שלי וביכולות שלי.

בתחום המקצועי בו אני פועלת אני בהחלט רואה איך הקורונה שינתה את תפיסת המגורים. אם בעבר הדירה שימשה רק מקום לשים בו את הראש, פתאום הבית הפך להיות מקום שממנו צריך גם לעבוד, ללמוד, להתעמל, ולעשות הכל במרחב מחייה אחד וגם לחלוק אותו עם כל בני הבית. הדבר ניכר בשינוי ובדרישות של רוכשי דירות ביחס לצרכי המגורים שלהם”. 

אחד הפרויקטים המשמעותיים ביותר שחברת אוליאנדר מקדמת כיום הוא מגדלי גפן, 268 יח”ד בשני מגדלי מגורים. הראשון שנבנה ואוכלס בן 120 יח”ד ב- 30 קומות והשני המצוי לקראת סיום בניה מציע 39 קומות ובהן 148 יחידות מגורים יוקרתיות במרכז רמת גן. הפרויקט, שמבוצע על ידי חברת תדהר, נחשב לאחד הפרויקטים הבולטים בשנים האחרונות בתחום ההתחדשות העירונית בערי הלוויין של תל אביב. היקפו של הפרויקט כ-450 מיליון שקלים.

כשאת מסתכלת על העתיד שלך כיזמית, מהן השאיפות שלך לשנים הקרובות ואיך את רואה את עצמך מתפתחת?

אני מייעצת ומלווה יזמים כבר שנים רבות בבדיקות כדאיות כלכלית של פרוייקטים בנדל”ן. הגעתי לשלב בו אני רוצה להתחיל להיות חלק מההשקעות לא כיועצת או כשכירה אלא שותפה בהשקעות עצמן”, היא מספרת.

ומה היית אומרת היום לאישה שרוצה להיכנס לתחום שלך?

“הדבר הראשון שהיא צריכה להביא איתה זו היכולת לדעת לעמוד על שלה, להכיר בערך של עצמה ובתרומה שלה ואז גם לדעת לדרוש את שמגיע לה”.

 

קרדיט צילומים: ליה יפה

גליה סרנר
המגזין

גליה סרנר – גשר לישראל וממנה

“כנס אורקה מהווה בעיני ציון דרך ערכי בעשייה שלנו למען הקהילה הישראלית בטורונטו”, אומרת גליה סרנר,  מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית בטורונטו, מנהלת הפרויקט לפיתוח הקהילה הישראלית במרכז פרוסמן JCC ובמרכז שוורץ רייזמן. היא מפקחת על בית ספר כחול לבן שנותן מענה לילדים בקהילה היהודית בעיר, חוקרת אוכל ובעלת העסק וGalyaLoveFood.

קראי עוד »
שני רופא
המגזין

שני רופא – העתיד נמצא בטכנולוגיה: איך כלים טכנולוגיים מקדמים אותנו למנהיגות חזקה ולתוצאות מהפכניות?

ד”ר שני רופא, עורכת דין, סופרת משפטית, מומחית סייבר, מחשבים ואינטרנט, מרצה, בוררת, ואשת עסקים, מאמינה שהסוד להצלחה עסקית היום טמון בהכרות עם עולם הטכנולוגיה ויותר מכך, עם מערכות לאיסוף נתונים ומידע שמאפשרות לנו להבין יותר על דעת הקהל וכיווני החשיבה שלו. בטור אישי היא מספקת לנו ניתוח מרתק של האפשרויות הגלומות בדבר הזה, הכל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב, שנקרא איסוף מידע.

קראי עוד »
המגזין

שרה ארבל – לגזור ולשמור

שאלנו את שרה ארבל, המאמנת הבכירה בארץ ובעולם, על כמה מהנושאים המעסיקים היום את הנשים שאנחנו פוגשות בתוך קהילת אורקה. על מנהיגות נשית, שוויון מגדרי, אותנטיות ועצמאות כלכלית – במילים שלה. 

קראי עוד »
עטליה אוברמן
המגזין

עטליה אוברמן – מסדרת את הפאזל מחדש

אחרי שחוותה גירושין שאילצו אותה לקום ולהתבונן על כל תחומי חייה, הקימה עטליה אוברמן את “אניתיאה”, מרכז המלווה נשים בתהליכי שינוי אישיים, כלכליים ומקצועיים ומספק להן מעטפת רחבה ותומכת. “רציתי להקים מקום שבו האישה היא המרכז. מקשיבים לה, בוחנים איתה מה היא צריכה כדי לצאת לדרך ולהביא למקום אחד את כל מי שיתאים ללוות אותה”

קראי עוד »
אורנה צח
המגזין

אורנה צח – לא בוחרת באוטומט

כשהייתה אמא צעירה, פגשה אורנה צח-גלרט, רואת חשבון בכירה ובעלת משרד רו”ח וחברה לייעוץ ולייצוג בתחומי הביטוח הלאומי, את הסטרס שיוצר חוסר הבהירות הטמון במושגים הקשורים לביטוח הלאומי ובדרכי הפעולה שלו. מאז, התמחתה ויצרה גישה משלה המשלבת בין הייצוג בביטוח הלאומי לליווי הוליסטי ורגשי, גם עבור מי שנמצאים מעבר לים.

קראי עוד »